Karatay Belediyesi 23 Nisan İmam Hatip Ortaokulu Hizmete Açıldı

Karatay Belediyesi'nin kendi bütçesiyle yaptırdığı 15'nci okul olan Karatay Belediyesi 23 Nisan İmam Hatip Ortaokulu düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, törende yaptığı konuşmada, Konya merkez ilçe belediyelerinin eğitime olan katkılarının takdire layık olduğunu söyledi.

Erdem, özellikle Karatay Belediyesi'nin kendi bütçesinden 15 okulu eğitim ve öğretime kazandırmasının önemli olduğunu ifade etti.

Milli Eğitim Bakanlığı olarak Konya'da 2 bin 300 derslik yapımını hedeflediklerini, bunun bin 400 dersliğinin tamamlandığını belirten Erdem, Fatih Projesi kapsamında yürütülen etkileşimli tahta ve tablet pc dağıtımı ile Türkiye'de modern eğitimin başladığını dile getirdi. Erdem, Karatay Belediyesi 23 Nisan İmam Hatip Ortaokulu'nun hayırlı olmasını diledi.

Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas da günümüzde öğrencilerin modern okullarda eğitim görmesi yönünden çok şanslı olduklarını bildirdi. Karatay Belediyesi'ne eğitime olan katkısından dolayı teşekkür eden Kafkas, Konya'ya 550 milyon liralık yatırımla bir hastane yapılacağının müjdesini verdi.

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı ise AK Parti hükümeti döneminde ulaşım, eğitim ve sağlık alanının eskisi gibi olmadığına dikkati çekerek Türkiye'nin dev yatırımlara imza attığını aktardı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yaptığı çalışmalarla okullardaki derslikler artırılarak, sınıflardaki öğrenci sayısının azaltıldığını anlattı. Eğitime katkılarının devam edeceğini vurgulayan Akyürek, "Şehir kalitesi ve ülke yapısının yükselmesi için eğitim çalışmalarımız sürüyor" dedi.

-Kısa sürede tamamlandı

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, 23 Nisan İmam Hatip Ortaokulu'nun kısa sürede tamamlanarak eğitim ve öğretime kazandırıldığını söyledi.

Okul binası yapmalarının yanı sıra eğitim alanında spor salonları, anaokulları, çevre düzenlemeleri gibi birçok eksikliğin giderildiğini hatırlatan Hançerli, ilçe merkezindeki okullarla birlikte belde ve köylerdeki okulların eksiklerinin giderildiğine işaret etti.

İl Mili Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy da "Eğitime yüzde 100 destek" kampanyası çerçevesinde Karatay Belediyesi'nin ilçeye birçok eğitim hizmeti kazandırdığının altını çizerek, Hançerli'ye desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Halk oyunları gösterisinin ardından okulun açılışı, protokoldekiler ve öğrenciler tarafından kurdele kesilerek yapıldı.

Törene, Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Habib Soluk, Konya Valisi Muammer Erol, AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun, AK Parti Konya Milletvekilleri Ayşe Türkmenoğlu, Hüseyin Üzülmez, Mustafa Baloğlu, Karatay Kaymakamı Mustafa Altuntaş, Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, AK Parti Karatay İlçe Başkanı Ömer Ünal, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: AA