Aksaray Pmyo'da Yeni Eğitim ve Öğretim Dönemi Başladı

Aksaray Polis Meslek Yüksek Okulu 2013-2014 eğitim ve öğretim dönemi düzenlenen törenle başladı.

Okulun konferans salonunda düzenlenen açılış törenine, Aksaray Valisi Selami Altınok eşi Gülhan Altınok, Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, Jandarma Komutanı Albay Mehmet Aytekin, Belediye Başkanı Nevzat Palta ve öğrenciler katıldı.

Aksaray Valisi Selami Altınok, törende yaptığı konuşmada, polis teşkilatının 2013-2014 eğitim ve öğretim döneminin hayırlara vesile olmasını söyledi.

Devletin bekası, milletin bölünmez bütünlüğü, huzur ve refahı için her zaman canını vermekten çekinmeyen polis teşkilatına ilk adımını atan öğrencilere başarılar dileyen Altınok, şunları anlattı:

"Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ve onun güvenliğini sağlayan siz değerli arkadaşlarımızın ve silahlı kuvvetlerimiz ile birlikte en önemli özelliği bizi biz yapan ortak sinir uçlarında buluşabilme mantığını yüreğinizde hissetmemizdir. 76 milyonun yaşadığı 800 bin kilometrekarelik bu alanda, farklı siyasi görüş, farklı inanç gruplarından olabiliriz. Ancak hepimizi bir yapan o tüm farklılıklarımız ile beraber Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin vatandaşı olma onurunu yüreğimize taşıyabilmemizdir. Polis Teşkilatımız hiçbir anlayışa meyletmeden, hiç bir anlayışa kendini yakın hissetmeden, sadece Türkiye Cumhuriyeti Devletinin koymuş olduğu sınırlarda, hukukun koyduğu sınırlarda hareket etmesi lazım."

Aksaray Milletvekili İlknur İneceöz ise hayatta iki şeyin çok önemli olduğunu ifade ederek, "Bir meslek tercihi, ikincisi eş tercihidir. Bu iki alanda doğru tercihler yapıldığında ve insan bu amaçları doğrultusunda düzgün çalıştığında mutluluğu yakalamak mümkündür" dedi.

Polis adaylarının bu mesleği seçmeleriyle en zor olanı tercih ettiklerini ifade eden İnceöz, ''Toplumumuzun huzur ve güvenliğini sağlamak için kendi canınızı da ortaya koyabileceğiniz bir meslek tercihinde bulundunuz. Bu anlamdaki cesaretiniz için hepinizi kutluyorum" diye konuştu.

PMYO Müdürü Mustafa Uçar da 2004 yılında kurulan Polis Meslek Yüksekokulu'ndan 8 bin 3 öğrencnin mezun olduğunu belirterek, emniyet teşkilatının çeşitli birimlerinde hizmet etmek üzere görevlendirildiğini söyledi.

Konuşmaların ardından, protokol üyeleri tarafından başarılı öğrencilere çeşitli ödüller veirlidi.

Kaynak: AA