TOÇ-BİR-SEN Genel Başkanı Kaya’dan ‘Domuz Eti’ Tepkisi:

Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve TOÇ-BİR-SEN Genel Başkanı Günay Kaya, domuz etinin açıktan satılarak tüketilmesinin önünü açan düzenlemenin 76 milyonun üzerine pimi çekilerek atılan el bombasından binlerce kat daha tehlikeli olduğunu söyledi.

TOÇ-BİR-SEN Genel Başkanı Kaya’dan ‘Domuz Eti’ Tepkisi:
TOÇ-BİR-SEN Genel Başkanı Günay Kaya, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Türk Gıda Kodeksi’nde domuz etinin satışına izin verilmesine paralel olarak domuz etlerinin market reyonlarında açıktan satışa sunulmasına sert tepki gösterdi. Kaya, halkının yüzde doksan dokuzunun Müslüman olduğu bir ülkede domuz etinin açıktan satışa sunulmasının düşündürücü olduğunu söyledi.

Genel Başkan Kaya, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın yaptığı yanlıştan bir an önce dönmesini beklediklerini kaydetti.

Kaya, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yapılan düzenlemeyle Türk Gıda Kodeksi'ne konulan ve bugün de market reyonlarında domuz ürünlerinin açıktan satışının yapılmasına tepki gösterdi. Kaya, gündelik hayatta insanların tüketmek veya kullanmak zorunda kaldığı gıdadan, kozmetiğe, ilaçtan tıbbi malzemeye, giyimden inşaat alanındaki yüzlerce ürünün insan sağlığını tehdit ettiğinin de altını çizdi. TOÇ-BİR-SEN Genel Başkanı Kaya, "Son yıllarda yüzlerce çeşit hastalığın semptomu, etkeni olan bu ürünler 76 milyon milletimizin sağlığını, dinini, imanını, akaidini dejenere etmektedir. Hayatımızın her alanında kullandığımız ürünlerin ambalajlarında, içeriğinde bulunan tatlandırıcı, koruyucu katkı maddeleri sağlık açısından ve İslami bakımdan son derece sakıncalıdır. Bu katkı maddeleri hem insanımızın sağlığını, hem de inançlarına ve maneviyatına darbe vurmaktadır. Bugün bütün bu olumsuzluklara bir yenisi daha eklenmektedir. Yüce Allah'ın Kur’an-ı Kerim'de çok açık bir şekilde haram kıldığı domuz eti ve ürünlerinin artık yaygın bir şekilde satılabilecek olması kaygı verecidir. Çağdaş dünyada yapılan binlerce bilimsel çalışmada domuz etinin ve ürünlerinin insan sağlığı bakımından ne kadar büyük bir tehlike oluşturduğu tespit edilmiştir. Hal böyleyken halkının çok büyük bir kesiminin Müslüman olduğu bir ülkede Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Türk Gıda Kodeksi mevzuatı içine konularak domuz etinin meşrulaştırılması, bugün ise marketlerin reyonlarında açıktan satışa sunulması binlerce yıllık muhteşem tarihimizde eşi benzeri görülmemiş bir rezalet olarak kamuoyunca değerlendirilmektedir" ifadesini kullandı.

Günay Kaya, tarladan çatala gıda güvenliğinden sorumlu olan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın domuzun açık bir biçimde reyonlarda satılıyor olması rezaleti üzerine yaptığı açıklamayı tarihin kaydetmediği bir pişkinlik olarak gördüklerini söylediği açıklamasını şöyle tamamladı:
"56 yıllık AB kriterlerini binlerce yıllık medeniyet değerlerimiz üzerinde okuma talihsizliğini TOÇ-BİR-SEN olarak kınıyoruz. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nı en kısa sürede bu yanlıştan dönmeye, 76 milyon milletimizin sağlığını ve değerlerini hiçe sayan domuz eti rezaletini biran önce bitirmeye davet ediyoruz. Akıllara zarar bu uygulamadan dönülerek, milletimize sağlıklı, insani ve İslami olan helal gıda ürünlerini sunmaya, tarladan çatala gıda güvenliği hususundaki sorumluluklarının gereğini yapmaya davet ediyoruz."
Kaynak: İHA