Milletvekilleri, Genel Kurul'da Kürsüden Daha Net Hitap Edecek

Milletvekilleri, TBMM Genel Kurul Salonu'nda kürsüden artık daha net hitap edecek.

TBMM Genel Sekreter Yardımcısı Vekili Kemal Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Genel Kurul Salonu'ndaki ses sistemi ile ilgili yapılan değişlikler hakkında bilgi verdi.

24. Dönem 4. Yasama Yılı'nda milletvekillerinin artık Genel Kurul'daki kürsüden daha net hitap edeceklerini belirten Kaya, "Kürsüde mevcut olan 3 mikrofon kaldırıldı, yerine Line Array denilen hassasiyeti yüksek mikrofonlar konuldu" dedi.

Kaya, bu sistem sonrasında milletvekilinin kürsüde hitap ederken, sesinin daha iyi çıkması için mikrofonlar ile oynamasına, mikrofonları aşağı indirmesine ya da yukarı kaldırmasına gerek duymayacağını ifade ederek, "Milletvekili kürsüde konuşurken, yönünü değiştirse bile çok net bir şekilde sesi anlaşılacak. İki mikrofon olacak, mikrofonlar uzun olmayacak, kürsünün hemen üstünde kısa olacak" dedi.

Bunun yanısıra Genel Kurul Salonu'ndaki sesin ayarlandığı reji odasındaki ses masasının da değiştirildiğini bildiren Kaya, salondaki hoparlörler ile milletvekillerinin oturduğu sıralardaki mikrofonların ise bu yıl değişmeyeceğini, gelecek yıl değişmesinin planlandığını kaydetti.

Kaya, yapılan değişiklikler ile Genel Kurul'daki konuşmaların ses kalitesinde önemli ölçüde iyileşme olacağını ve milletvekillerinin de konuşurken bunu hissedeceğini söyledi.

Salonda ses sisteminin yanısıra, bir çok değişiklik daha yapıldı. Milletvekillerinin gerginliğine neden olarak gösterilen yansıma ve ve ışık şiddetinden kaynaklanan bazı sorunlar çözüldü. Salondaki 16 avizenin ışık şiddeti yüzde 25 oranında azaltıldı, lensle rahatsız edici yansıma kırıldı. Başkanlık kürsüsünün arkasındaki mermer ile diğer mermer yüzeyler matlaştırıldı.

Kaynak: AA