Vali Necmettin Kalkan’a Belde Ziyaretinde Coşkulu Karşılama

Hakkari Valisi Necmettin Kalkan, Durankaya ve Geçitli beldelerini ziyaret etti Hakkari Valiliği’ne atanan Necmettin Kalkan ve beraberinde yardımcıları, Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan ve İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran ile birlikte Durankaya ve Geçitli beldelerinde ziyarette bulundu.

Vali Necmettin Kalkan’a Belde Ziyaretinde Coşkulu Karşılama
Vali Kalkan ilk ziyaretini Geçitli Beldesi Yatılı Bölge Okuluna yaptı. Öğrenciler burada ellerindeki bayraklarla Vali Kalkan ve beraberindekileri karşılayarak büyük sevgi gösterisinde bulundular. Vali Kalkan ve beraberindekiler öğrenciler ile beraber kendilerini karşılamak için bekleyen köylüler ile tek tek tokalaştı.

“İNŞALLAH BU HUZURLU ORTAM DEVAM EDER”
Kendisine gösterilen ilgiden memnun kalan Vali Necmettin Kalkan, öğrencileri öpüp hatıra fotoğrafı çektirdi. Burada yaptığı konuşmada öğretmenlerden övgüyle söz eden Vali Kalkan, “Bakın Doğunun bu güzel köşesinde birileri bu çocukların eğitim hakkını elinden almak için gayret sarf ediyor. Oysa bu öğretmen arkadaşlarım yurdumuzun değişik köşelerinden gelip bu coğrafyanın insanına eğitimi verebilmek, geleceğe hazırlamak ve dünyanın çocuklarıyla yarışır hale getirmek için çaba harcıyorlar. Ben onları canı gönülden kutluyorum. Yaptığımız bu ziyaret sonucu vatandaşlarımızın dert ve sorunlarını dinleyeceğiz. Ümit ediyoruz ki huzur ortamı devam eder ve bizler vatandaşlarımıza hizmetin en iyisini götürmek için çaba sarf edelim. Beldenin güzel insanlarına bizi karşıladıkları için teşekkür ediyorum” dedi.

Vali Necmettin Kalkan, okul ziyaretinin sona ermesinin ardından 16 Eylül 2010 tarihinde sivil bir minibüsün geçişi sırasında meydana gelen patlamada 9 yakınını kaybeden belde sakinlerinden Cahit Erol’un evine ziyarette bulunarak taziye dileklerini iletti. Buradan ayrılan Vali Kalkan, beldedeki jandarma karakolunu ziyaret etti.

Geçitli beldesindeki ziyaretleri biten Vali Necmettin Kalkan ve beraberindeki heyetin ziyaretleri Durankaya beldesinde devam etti. Belde Belediye Başkanı Ak Parti’li Resul Kaya tarafından onurlarına verilen öğlen yemeğine katılan Vali Kalkan, burada belde sakinlerine hitaben yaptığı konuşmasında, “Bu tür görevler birer bayrak yarışıdır. Bunu için aynı ruh ekiple çerçevesinde birleşirsek ilimiz hak ettiği yere ulaşacak, Durankaya ve diğer beldelerimiz hak ettiği yere ulaşacaktır. Bakın bölgede ciddi bir huzur ortamı var. Ben Malatyalıyım, Hakkari’ye karayolu ile geldim. İstanbul’da görev yaptığım sırada birkaç defa Van’a tatil yapmak için geldim. Van’da dost ve arkadaşlarım var. Van’a tatile gidiyorum dediğimde garip karşılıyorlardı beni. İnsanlar Bodrum ve Marmaris’e tatile gidiyor; “bizim vali yardımcımız Van’a tatile gidiyor” diyorlardı. Bu coğrafyanın güzel insanları var. Beni buraya çeken bu güzel insanlardı. Bizimi güzel dostluklarımız burada da devam edecek. Vatandaşlarımızın sorunlarını yerinde görmek işimizi kolaylaştırıyor” şeklinde konuştu.

Ziyaretlerin ardından Vali Kalkan ve beraberindekiler beldeden ayrıldı.
Kaynak: İHA