Vasiyetiyle Bağışlanan Organları, 5 Hastayı Hayata Bağlayacak

Çanakkale'de, organlarının bağışlanmasını vasiyet eden ve geçirdiği beyin kanaması sonucu hastanede beyin ölümü gerçekleşen 41 yaşındaki kişinin organları, Bursa'da 5 kişiye nakledilecek.

Alınan bilgiye göre, 17 Eylül'de evinde rahatsızlanan Murat Kumru, Çanakkale Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Beyin kanaması teşhisiyle yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan Kumru'nun, olaydan 3 gün sonra beyin ölümü gerçekleşti.

Ailesi, Kumru'nun vasiyetini yerine getirerek organlarını bağışlama kararı aldı ve Çanakkale Organ Bağış Koordinatörü Dr. Azem Ülkü ile görüştü.

Organ değerleri incelemesinde, Kumru'nun iki böbreği, karaciğeri ve iki korneasının nakledilebileceği belirlendi. Bunun üzerine Çanakkale'ye gelen Bursa'daki bir özel hastanede görevli Dr. Salih Gülten ve ekibi, söz konusu organları alarak bu kente götürdü.

Ülkü, organların alınmasının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Kumru ailesinin önemli bir vasiyeti yerine getirdiğini söyledi.

Bağış kararı alınması ve vasiyetin uygulanmasının çok kutsal bir görev olduğunu vurgulayan Ülkü, "Aile, 'Murat'ı kaybettik ama Murat başka hastaları sağlığına kavuştursun' diyerek bağışta bulundu. Murat, böbrek yetmezliği çeken iki kişiyi diyalizden kurtaracak, karaciğer yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetmek üzere olan bir kişiyi hayata bağlayacak, korneaları ise iki hastanın, Murat'ın gözleriyle hayata bakmasını sağlayacak" diye konuştu.

Gülten ise Kumru'nun ailesine baş sağlığı dilediğini belirterek, organ naklinin ne kadar önemli olduğunun bir kez daha ortaya çıktığını ifade etti.

Kaynak: AA