Vali Çınar, Küre Dağları Milli Parkını Gezdi

Bartın Valisi Ali Çınar, beraberindeki heyet ile birlikte Küre Dağları Milli Parkı'nda incelemelerde bulundu Mahalle sakinleriyle sohbet eden ve onların sorunlarını dinleyen Vali Ali Çınar, gezdiği Cenevizililerden kalma 7 ocaklı değirmenin turizme kazandırılması için gerekli çalışmaların başlatılacağını belirtti.

Vali Çınar, Küre Dağları Milli Parkını Gezdi
Daha sonra Ulukaya Şelalesinde de incelemelerde bulunan Vali Ali Çınar, gezi ve incelemelerine Horma Kanyonu-Ilıca Şelalesi parkurlarında devam etti. Küre Dağları Milli Parkı Müdürü Ahat Deliorman’dan bilgi alan Vali Ali Çınar, Milli Parkın PANPark sertifikasını alarak sahip olduğu özellikleriyle diğer alanlardan ayrıcalıklı olduğunun tescillendiğini ve bu eşsiz güzelliklerin koruma/kullanma dengesinin gözetilerek bölgemiz için turizm fırsatına dönüştürüleceğini belirtti.

Milli Parkın doğal güzelliklerinin yanı sıra Milli Park çevresinde bulunan yerleşimlerde yaşayan insanların folklorik değerler bakımından da zenginliğini dile getiren Vali Ali Çınar, gezi ve incelemelerini Valla Kanyonu terasında noktaladı.
Kaynak: İHA