Sabiha Gökçen Endüstri Meslek Türkiye'nin En Tercih Edilen Lisesi

Eskişehir Sabiha Gökçen Endüstri Meslek Lisesi'ni Türkiye'nin her yerinden tercih eden öğrencilerin sayısı artarken, bu eğitim öğretim yılında 72 öğrencinin alındığı okulu 23 öğrenci Eskişehir dışından kayıt yaptırdı.

Sabiha Gökçen Endüstri Meslek Türkiye'nin En Tercih Edilen Lisesi
Uçak bakım alanında başarılı bir eğitim öğretim verilen ve Seviye Belirleme Sınavı sonuçlarına göre öğrenci alan Sabiha Gökçen Endüstri Meslek Lisesi, kendi illerinde aynı bölüm olmasına rağmen birçok lise öğrencisi tarafından tercih ediliyor. Okul Müdürü Dr. Süleyman Sırrı Kabadayı, öğrencileriyle okul dışında da ilgileniyor. Dr. Kabadayı, bu amaçla Eskişehir dışından okula kayıt yaptıran öğrencilerin hem barınma problemlerine çözüm aramak hem de şehri gezdirmek düşüncesiyle öğrencilerini Odunpazarı semtini tanıttı. Şehrin birçok bölgesine düzenlenen Dr. Süleyman Sırrı Kabadayı'nın bu gezisinde, bu yıl okula kayıt yaptıran İzmir'den Seydi Koyun, Giresun'dan Tansel Kıdık, İçel'den Mehmet Can Yazar ve Antalya'dan Kadir Tozlu isimli öğrenciler eşlik ettiler.

Okul Müdürü Dr. Kabadayı, okulda halen Türkiye'nin 35 farklı ilinden gelen öğrencilerin eğitim öğrenim gördüğünü belirtti.

Kabadayı, 25 yıl önce sadece Türkiye'de tek uçak bakım alanı bulunan okulları dışında şu anda 7 ildeki okulda da aynı bölüm bulunduğunu anlatarak "Ancak Eskişehir Sabiha Gökçen Endüstri Meslek Lisesi'ne diğer illerden de öğrenci gelmesi bizleri oldukça sevindiriyor. Öğrencilerimiz arasında kendi ilinde aynı bölüm bulunmasına rağmen bizim okulu seçenlerin olması elbette gurur verici bir olay. Öğrencilerin ve velilerin bu ilgisi ve tercihi bizlerin de sorumluluğunu artırıyor bir anlamda. Öğrencilerimize en kaliteli mesleki eğitimi verme anlamında istek ve çabamızı da yükseltiyor''dedi.

Eskişehir Sabiha Gökçen Endüstri Meslek Lisesi'ne uçak bakım alanında eğitim almak için bu yıl kayıt yaptıran öğrenciler de, bu okulun eğitim kalitesinden dolayı kendi illerindeki okullar yerine Eskişehir Sabiha Gökçen Endüstri Meslek Lisesi'ni seçtiklerini söylediler.
Kaynak: İHA