Çiğli Nostalji 'İpek” Futbol Turnuvası Başlıyor

Çiğli Belediyesi tarafından, düzenlendiği ilk günden itibaren büyük coşkuyla karşılanan Geleneksel Nostalji Futbol Turnuvası’nın dördüncüsü 17 Ekim’de başlıyor.

Çiğli Nostalji 'İpek” Futbol Turnuvası Başlıyor
35 yaş ve üstü genç delikanlıların yarıştığı turnuva sosyal tema olarak kanser tedavisi gören minik İpek’in adını taşıyor.
Nostalji turnuvalarının yoğun ilgi görmesi nedeniyle Çiğli Belediyesi tarafından 4. Nostalji İpek Futbol Turnuvası düzenleniyor. Beynindeki ur nedeniyle kanser tedavisi gören 5 yaşındaki İpek Köse’ye manevi destek olmak amacıyla Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak tarafından turnuvaya İpek adı verildi.

Nostalji İpek Futbol Turnuvası’nda bu kez 32 takım mücadele edecek. 840 sporcu, 30 görevli, 12 hakemle yapılacak turnuva yine Çiğli Belediyesi Spor tesislerinde gerçekleşecek.

35 yaş ve üstü spor meraklılarının top koşturduğu turnuva 4,5 ay sürecek. Her hafta perşembe, cuma, cumartesi ve pazar günleri günde 4 maç oynanacak ve final karşılaşmaları Şubat ayında yapılacak turnuva boyunca oldukça çekişmeli maçlar izlenebilecek. Turnuvanın en ilginç yanlarından biri ise açılış ve kapanış maçlarının bayan futbol takımları ile yapılacak olması. Futbolcu ailelerinin de yoğun ilgi gösterdiği maçlar belediye nostalji web sayfası ile www.aspor.tv’den de canlı izlenebilecek. Tüm karşılaşmaların fotoğrafları da yine nostalji web sayfası ile nostalji facebook adreslerinden takip edilebilecek.

KADIN SEYİRCİLERE ÇEYREK ALTIN ÇEKİLİŞİ
Kadın ve genç kızlarda futbol merakı uyandırmak ve onları stada çekebilmek için maç günlerinde çeyrek altın çekilişi yapılacak. Maçları izlemeye gelen kadın ve genç kızlara birer çekiliş numarası verilecek. Maçların bitiminde yapılacak çekilişle çeyrek altın sahibini bulacak. Ayrıca, maçların şölen havasında geçmesi için de stat etrafına satış stantları kurulacak. Futbol izlemeye gelen vatandaşlar özellikle Çiğli’nin geleneksel tatlarını bu stantlarda bulabilecek.

BAŞKAN SOLAK; “İPEK TURNUVASINA HERKES DAVETLİ”
Nostalji turnuvalarının başladığı günden itibaren büyük ilgi gördüğünü belirten Başkan Metin Solak, bundan sonraki maçların temalı olacağını, her turnuvaya anlamı ve özelliği olan bir kişinin adının verileceğini söyledi.

Başkan Solak şöyle konuştu: “Her turnuva bizim için önemli. Oldukça başarılı sezonlar geçirdik. Bundan sonra insani yönü daha çok vurgulamak istiyoruz. Bu turnuvamıza hasta kızımız İpek’in adını verdik. İpek’in dedesi bizim turnuvamızda düzenleme komitesinde değerli bir arkadaşımız. Hepimiz onun yanında ve destekçisiyiz. Kızımıza acil şifalar diliyorum. Yine başarılı bir sezon geçirmek istiyoruz. Burada emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”
Kaynak: İHA