Tarihi Özelliğini Kaybeden Ev Tehlike Saçıyor

Tokat’ta çatısı çöken, birçok kez yangın tehlikesi atlatarak kullanılamaz hale gelen ahşap ev yıkılma tehlikesi nedeniyle tehlike saçıyor.

Tarihi Özelliğini Kaybeden Ev Tehlike Saçıyor
Kent merkezi Alipaşa Mahallesi Sulu Sokak Caddesi 1. Sokak sakinleri, virane haldeki ahşap binanın duvarlarını uçma tehlikesi nedeniyle tedirgin. Mahallenin köşe başında uzun yıllardır kullanılmayan ve birçok kez çıkan yangında ağır hasar gören tarihi ev yıkılmak üzere. Binanın artık tarihi özelliğini kaybettiğinin gözle görülür hale geldiğini iddia eden 76 yaşındaki Dursun Akkaya, gece gündüz tehlike içinde olduklarını kaydetti.

Akşamları kimin girip çıktığı belli olmayan binada yangın tehlikesi nedeni ile gündüzleri ise yıkılma tehlikesine karşı yanından geçmeye korktuklarını ifade eden Akkaya, “Çatısı tamamen çöktü, duvarları da çökmek üzere. Biran önce geç olmadan buraya bir çözüm bulunmalı. Şuan ki haliyle tarihi özelliği de kalmadı, yıkılmak üzere. Buranın neresi tarihi? Eğer tarihi bir bina ise restore edilsin. Burada birisi hayatını kaybederse hesabını kim verecek” diye konuştu.

Kaynak: İHA