'164 Polise Soruşturma Açıldığı' İddiası

Emniyet Genel Müdürlüğünce Gezi Parkı odaklı eylemler kapsamında 164 polise soruşturma açıldığı iddiasının gerçeği yansıtmadığı belirtilerek, bugüne kadar hakkında soruşturma yapılıp, disiplin cezası talebiyle ilgili kurullara intikal edilen personel sayısının 31 olduğu bildirildi.

Emniyet Genel Müdürlüğünden Gezi Parkı bağlantılı olaylar kapsamında 164 polise soruşturma açıldığı iddialarına ilişkin açıklama yapıldı.

Gezi parkı olaylarında yasa dışı eylemlerde bulunan göstericiler ve orantısız müdahalede bulunduğu iddia edilen kamu görevlileri hakkında adli ve idari soruşturmaların sürdüğü ancak bu soruşturmalar yürütülürken, kanunların verdiği yetki çerçevesinde her türlü fedakarlığı yaparak kamu düzenini koruyan ve asayişi sağlayan teşkilata ve mensuplarına atılmak istenen iftiraların da titizlikle ayıklandığı belirtildi.

Açıklamada, "Bu kapsamda, hakkında soruşturma başlatılan Emniyet Genel Müdürlüğü personeli sayısı değişmekle birlikte bugüne kadar hakkında soruşturma yapılıp disiplin cezası talebiyle ilgili kurullara intikal edilen personel sayısı 31'dir. Dolayısıyla haberlerde geçen sayılar gerçeği yansıtmamaktadır" ifadesine yer verildi.

Kaynak: AA