Darbedildiği Öne Sürülen Çocuğun Beyin Ölümü Gerçekleşti

İçel'de annesinin birlikte yaşadığı kişi tarafından darbedildiği öne sürülen 9 yaşındaki kız çocuğunun beyin ölümü gerçekleşti.

Alınan bilgiye göre, Hüseyin Y. ve Serap A, iki yıl önce anlaşmazlık nedeniyle boşandı. Mahkeme, çiftin tek çocuğu 9 yaşındaki N. Y'nin babası Hüseyin Y. ile yaşamasına karar verdi. Baba Hüseyin Y. ciğerlerindeki rahatsızlık nedeniyle hastaneye kaldırılınca N.Y. annesine teslim edildi.

Annesinin yanına gittikten birkaç gün sonra baygın halde İçel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine kaldırılan N.Y'nin yapılan muayenesinde, beyin kanaması geçirdiği belirlendi. Yoğun bakımda tedavi altına alınan N.Y'nin vücudunun büyük bölümünde, darp kaynaklı morluklar ve çürükler tespit edildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, anne Serap A. ve beraber yaşadığı Ayhan A'yı gözaltına aldı. Serap A, emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakıldı, adliyeye sevk edilen Ayhan A. ise tutuklandı.

Yoğun bakımda 13 gündür yaşam savaşı veren N.Y'nin ise yapılan tüm müdahalelere rağmen beyin ölümünün gerçekleştiği öğrenildi.

Kaynak: AA