Dallıca Köyünde Kanalizasyon Ana Hat Bağlantısı Yapıldı

Nazilli Belediyesi, Dallıca köyünde toplam bin metrelik kanalizasyon altyapısı oluşturdu.

Dallıca Köyünde Kanalizasyon Ana Hat Bağlantısı Yapıldı
Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık Dallıca Köyüne yapmış olduğu ziyaretinde Dallıca Köy Muhtarı Mustafa Sinav’ın Köy kanalizasyonun Dallıca Çayına verildiğini ve köyün kanalizasyon ana hat bağlantısının yapılarak çözüme kavuşturulmasını istedi. Kanalizasyon alt yapısı bulunmayan Dallıca Köyüne kanalizasyon altyapısı oluşturulması için Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık Fen İşleri Müdürlüğüne verdiği talimatla çalışmaları başlattı. Dallıca çayının doğu kısmından Nazilli İstiklal Mahallesine kadar olan yaklaşık bin metrelik bölümünde kanalizasyon ana hat bağlantısı yapıldı.

Büyük şehir yasasının onaylanması ile önümüzdeki yerel seçimlerde Nazilli’nin Mahallesi olacak olan Dallıca Köyü’nde kanalizasyon bağlantı çalışmaları devam ediyor. 5393 sayılı Belediye Kanununun 11. Maddesi gereğince İsabeyli, Dallıca, Ocaklı, Bozyurt, Sevindikli, Güzelköy ve Durasıllı köylerinin tüzel kişiliğinin kaldırılarak Nazilli Belediyesi sınırları içine dahil edileceği Resmi Gazetede Yayınlanarak ilan edilmişti. Nazilli Belediyesi sınırları içinde yer alacak bu köyler Nazilli’nin mahalleleri olarak yer alacağından dolayı Nazilli Belediyesi tarafından hizmet verilerek köylerin tüm ihtiyaçları belediye tarafından karşılanmaya devam ediyor.

20-30 VE 40’LIK KORİGE BORU KULLANILIYOR
Yasa kanunlaşmadan önce de çevre köy ve beldelere destek ve yardımlarda bulunan Nazilli Belediyesi Dallıca Köyünün en önemli çalışmalardan biri olan Kanalizasyon şebekesi döşeme çalışmalarına devam ediyor. Dallıca çayının doğu kısmından Nazilli İstiklal Mahallesine kadar olan yaklaşık bin metrelik bölümünde kanalizasyon ana hat bağlantısı yapan Nazilli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri ücretleri yatırılarak talepte bulunulan evlerin bağlantılarını yapmaya devam ediyor. Yaz aylarını fırsat bilerek alt yapı çalışmalarını hızla sürdüren Nazilli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Ekipleri yürütmüş olduğu çalışmalarda 20, 30 ve 40’lık PVC korige borular kullanılarak Dalllıca ve İstiklal mahallesi doğusunda kalan kanal yolu üzerinde de kanalizasyon bağlantı çalışmaları sürdürüyor.
Kaynak: İHA