“Öğrencileri Sınav Odaklı Eğitim Anlayışından Kurtarıyoruz”

Adana İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Selamet, öğrencileri, sınav odaklı, sıralamayı ve elemeyi hedef almış bir eğitim anlayışından kurtarmak için büyük çaba sarf ettiklerini belirtti.

İlköğretim Haftası ve 2013-2014 öğretim yılının açılışı nedeniyle, Yüreğir Toki Köprülü İlkokul-Ortaokul ve İmam Hatip Okulu’nda tören düzenlendi.

Törende konuşan İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Selamet, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmasında, “Eğitim hayatı sizler için ne kadar yorucu, zorlu ve uzun bir süreç olarak görünse de planlı bir çalışma ile hedeflerinize ulaşacağınızdan eminiz. Sizler, hedefine ulaşmış mutlu bireyler olarak hem ülkemizin geleceğine ışık tutacak, hem de milletimizin umudu olacaksınız. Sizler, bizim geleceğimizin teminatısınız” dedi

Öğrencileri, sınav odaklı, sıralamayı ve elemeyi hedef almış bir eğitim anlayışından kurtarmak için büyük çaba sarf ettiklerini ifade eden Selamet, “Temel eğitimi bitirip gelecek yıl orta öğretime geçecek öğrenciler, ilk kez okulda gördüğünüz derslerin sınavlarına ek olarak bir sınavla daha karşı karşıya gelmeyeceksiniz” diye konuştu.

Selamet, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bütün çabamız, sizlerin geleceğe daha iyi hazırlanmasıdır. Sizlerin, sadece ülkemizde değil, dünyanın neresinde olursa olsun, akranlarınızla çok kolay rekabet edebilecek yeterlilikte yetişmenizi ve yetiştiğiniz toplumun milli ve manevi değerleri ile bezenmenizi sağlamaktır. Bunun için her türlü tedbiri aldık, almaya da devam edeceğiz. Bütün imkânlarımızı, ülkemizi geleceğe başarıyla taşıyacak ve ülkemizi şu an bulunduğu yerden çok daha yukarıları taşıyacak altın bir nesil yetiştirmek için seferber etmekteyiz.”
Selamet, veli ve öğretmenlere de yeni eğitim ve öğretim yılı dolayısıyla başarılar diledi.
Kaynak: İHA