Minik Öğrenciler Yıkılan Okullarını Geri İstiyor

İzmir’de, yaşanan depremlerden sonra oturulamaz raporu verilen okulları yeni öğretim yılı başlamasına rağmen halen yapılmayan öğrenciler, aileleri ile birlikte bugün okula gitmeme protestosu yaptı.

Minik Öğrenciler Yıkılan Okullarını Geri İstiyor
İzmir Özdere Cumhuriyet Mahallesi Şehit Hasan Özkapı İlköğretim Okulu, geçen sene oturulamaz raporu verildiği için yıkıldı. Mahalle sakinleri taşımalı eğitim uygulaması kapsamında çocuklarını 5 kilometre uzaklıktaki Özdere’de Oğan Timinci İlköğretim Okuluna göndermeye başladı.

2013-2014 öğretim yılına okullarının yapımı yetişmeyen öğrenci ve veliler, okul arsasında toplanarak “Özdere uyuma okuluna sahip çık”, “okulumuzu istiyoruz” sloganları ile okula da gitmeyerek protesto etti

Erken saatlerde çocuklarını okula göndermek için kaldırdıklarını ve 5 kilometre uzaklıktaki okula göndermekten rahatsızlık duyduklarını belirten bir veli, tam okulların açılacağı zaman geçen hafta okullarının yıkıldığını ifade etti.

Cumhuriyet Mahallesi sakinleri olarak, okulun proje aşamasını öğrenmek istediklerini anlatan bir veli, şunları söyledi: "Taşımalı eğitim yapıyoruz çocuklarımız rezil. Soğukta yağmurun altında gidip geliyorlar. Çocuklarımıza bayramda şiir okutmak istediğimizde, sizin öğrencileriniz misafir öğrenci diye geçici gittikleri okulda okutmuyorlar. Çocuklarımız rencide oluyor”
Okulu istediklerini, okuldan başka bir şey istemediklerini anlatan minik öğrenciler de ,“Eğitim hakkımız var. Sığıntı gibi başka bir okulda okuyoruz. Bir senedir yağmur çamurda gidiyoruz” dediler.
Kaynak: İHA