Akademisyenler, Kız Çocuklarını Okula Kazandıracak

Zirve Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Dili Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyeleri, Gaziantep'te yaşayan kız çocuklarını okutmaya hazırlanıyor.

Üniversiteden yapılan açıklamada, "Kızlar okuyor zirveleri aşıyor" projesiyle okula devam etmeyen veya edemeyen kız çocukları tespit edilip, okula dönmeleri sağlanacak. Avrupa Birliği'nin de desteğiyle yürütülecek çalışma kapsamında kız çocuklarını okula göndermek istemeyen velilerle bir araya gelinecek. 8'nci ve 9'ncu sınıf öğrencilerinin okula kazandırılması amacıyla eğitimi kız çocuklarına daha cazip kılmak için de destekleyici eğitim ortamları oluşturulacak.

Şahinbey ilçesine bağlı 10 mahallede kız çocuklarını hedef alan projede, kız çocuklarının tespit edilmesi için Zirve Üniversitesi öncülüğünde gönüllü üniversite öğrencilerin de katılımıyla mahalle muhtarlıkları, kaymakamlık ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte çalışılacak. Proje faaliyete geçtiğinde de öğrencilere okul sonrası akademik, sosyal, kültürel ve spor faaliyetleri düzenleyerek motive edilecek.

Kaynak: AA