Kayıp İngiliz Apart Odasında Bulundu

Muğla’nın Marmaris ilçesinde 5 gün önce kaldığı tekneyi terk eden ve ortadan kaybolan İngiliz turist, jandarmanın teknik takibi sonucunda bir apart odasında bulundu.

Kayıp İngiliz Apart Odasında Bulundu
İngiliz turist ifadesinde, “Denizde canım sıkıldı, karada olmak istedim. Değişiklik olsun diye habersiz çektim gittim” dedi

Edinilen bilgiye göre, Yalancı Boğaz’daki bir marinada bağlı teknede kardeşi Simon Naden ile birlikte kalan Maxim Naden adlı İngiliz turist, 9 Eylül 2013 tarihinde tekneyi terk ederek ortadan kayboldu. Kardeşinin gece tekneye dönmediğini gören Simon Naden, Marmaris İlçe Jandarma Komutanlığı’na kayıp müracaatında bulundu. Jandarma turisti bulmak için çalışma başlattı. Simon Naden kardeşinin bulunması için İngiliz Başkonsolosluğu’ndan da yardım istedi. Konsolosluk görevlileri de devreye girerek, polis ve jandarmayla birlikte her yerde Maxim Naden’i aramaya başladı.

Polis, ilçedeki otel, restoran ve barları arayarak kayıp şahsın izini bulmaya çalıştı ancak İngiliz turist bulunamadı. Bunun üzerine jandarma, adli makamlarla birlikte koordineli çalışarak teknik takip başlattı. Yapılan teknik takip sonucu sabah saatlerinde Tepe Mahallesi civarında Maxim Naden’in cep telefonundan sinyal alan jandarma polise haber verdi. Polis sinyalin tespit edildiği aparta giderek, 5 günden bu yana haber alınamayan İngiliz turisti apart odasında buldu. Marmaris Çarşı Karakolu’na getirilen İngiliz turist, ifadesinin alınması için jandarmaya teslim edildi. Naden’in ifadesinde, “Sürekli denizde olmaktan sıkılmıştım. Değişiklik olsun diye karaya çıkmaya karar verdim. Birkaç gün sonra geri dönecektim ancak kardeşim panik yapmış“ dediği öğrenildi. İngiliz turist, ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.
Kaynak: İHA