Alevi-Sünni kardeşliğini bozmaya çalışanlar haindir

Gökçek: ODTÜ olaylarının arkasında Esed ve BAAS rejimi var.

Alevi-Sünni kardeşliğini bozmaya çalışanlar haindir
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Beyaz TV 'de yayınlanan Dinamit programında ODTÜ 'de başlayan ve yurdun çeşitli yerlerine yayılan anarşi olayların arkasında Esed ve Baas rejimi olduğunu söyledi. Birtakım odakların Alevi- Sünni çatışması çıkarmak istediğini ifade eden Gökçek, Cem Vakfı Genel Başkanı İzzettin Doğan 'ın ''Bu olayları çıkaranlar Alevi de değil Sünni'' de sözlerine atıfta bulunarak '' Alevi – Sünni kardeştir. Aleviler bizim baş tacımız. Hepimiz eşitiz. Kim çatışma çıkarmak istiyorsa vatain hainidir'' dedi.

Gökçek, olaylara ilişkin dış bağlantılardan söz ederken Esed rejiminin yanı sıra Almanya 'nın da çeşitli vakıflar kurarak olayları provake ettiğini ima etti. Hatay 'daki gösteriler sırasında hayatını kaybeden Ahmet Atakan 'ın sosyal medyada bulunan bir hesabından fotoğraf ve yazılar paylaşan Gökçek, gençlerin bu kirli odaklar tarafından angaje edilerek anarşiye sürüklenmek istediğini söyledi. Alevi yurttaşlara sağduyu çağrısında bulunan Gökçek, ailelerin bu konuda çok dikkatli davranmasını ve çocuklarını bu örgürlü yapıların elinden kurtarmalarını istedi.

Yaşanan anarşi olaylarıyla CHP 'nin ilişkisini anlatan Gökçek, Ahmet Atakan 'ın ölümüne ilişkin yalan rapor veren doktorun CHP yöneticisi Nihad Matkap 'ın akrabası olduğunu, sonraki süreçte  konuyla ilgili gerçekleri söylese de olayların fitilinin ateşlediğini hatırlattı.