Ekonomi Bakanı Çağlayan, Mersin İdmanyurdu'na Destek İstedi

MERSİN - Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, İçelli iş adamlarını İçel İdmanyurdu'na sahip çıkmaya davet etti.

Bakan Çağlayan, İçel Valiliğinde, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, CHP İçel Milletvekili İsa Gök, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ve İçel İdmanyurdu Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı ile yaptığı basın açıklamasıyla iş adamlarından İçel İdmanyurdu'na destek istedi.

Çağlayan, kentin önde gelenleriyle bir araya gelerek takımı eski günlerine getirmek için fikir alışverişinde bulunduklarını ifade etti.

İçel İdmanyurdu'nun bu sezon iyi bir performans göstereceğine inandığını belirten Çağlayan, şunları söyledi:

"Yiğit düştüğü yerden kalkar. İçel İdmanyurdumuz iyi bir performans göstermek zorunda. Bu başarıyı göstermesi için herkes üzerine düşeni yapmalı. Ümit ediyorum ki takımımız tekrar Süper Lig'e dönecek ve hak ettiği yeri alacaktır. İçel İdmanyurdu'na desteğimi pazara kadar değil, mezara kadar vereceğimi hep söyledim. Bunu herhangi bir futbol fanatiği olarak değil, oy devşirme veya siyasi amaçla değil, İçel'in huzuru için yapıyorum. Ben siyasetin, etnik kökenlerin, ayrılıkların bittiği ortak bir nokta olarak İçel İdmanyurdu gördüm. İçel İdmanyurdu, İçel'in bütün kesimlerinin bir araya gelmiş olduğu mozaiğinin adıdır. Bunun içinde İçel'e geldiğimden beri İçel idmanyurdu'na ciddi destekler verdim. Zaman zaman köşe yazarları beni eleştirdi 'Bakan futbolcu transfer eder mi?' diye. Yaptım, yapmaya da devam edeceğim. İçel idmanyurdu'nun ihtiyaç duyduğu konularda çalışmaları yapacağım."

Takımın ihtiyaç duyduğu noktada oyuncu alınmaya devam edileceğini, İçel İdmanyurdu'na sahip çıkacak olanın İçel'in iş adamları, iş dünyası, girişimcileri, esnafı ve çiftçisi olduğunu dile getiren Çağlayan, kentin iş dünyasına kırgın olduğunu, iş dünyasının takıma özel ehemmiyet göstermesi gerektiğini kaydetti.

Birliğin, beraberliğin adı İçel idmanyurdu olduğu için takıma hizmet etme gayreti içerisinde olduklarını aktaran Çağlayan, "İçelli iş adamlarını İçel İdmanyurdu'na sahip çıkmaya davet ediyorum. Bizim tek bir hedefimiz var, İçel İdmanyurdu'nun İçel'e yakışır bir şekilde tekrar Süper Lig'de temsil edilmesi. Ben takımda bu azmi, bu gayreti görüyorum. Hep birlikte kırmızı lacivertli bayrağımızı, inşallah Süper Lig'de yeniden dalgalandıracağız" diye konuştu.

Kaynak: AA