18 Yaşındaki Gencin Katil Zanlısı Hakim Karşısında

Zonguldak’ın Çatalağzı beldesinde, kavga ettiği Ecevit Adıyaman’ı (18) tüfekle öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan Bülent D’nin (42) yargılanmasına başlandı.

18 Yaşındaki Gencin Katil Zanlısı Hakim Karşısında
Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye başlanan ilk duruşmaya, sanık Bülent D., öldürülen Ecevit Adıyaman’ın yakınları ve tarafların avukatları katıldı.

Tutuklu sanık Bülent D yaptığı savunmada, olay günü Ecevit’in telefonla aradığını belirterek şöyle konuştu: “Bayanlarla niye geziyorsun diye bana küfürler etti. Ben daha sonra Soner’i arayıp ‘benimle sıkıntınız ne’ diye sordum. Soner ‘seninle sıkıntım ne olacak’ diye ters cevap verdi. ‘Aşağıya yol üzerine gelin konuşalım’ dedim. Arabaya bindiğimde tüfeğe fişekleri doldurdum. Yolda olay yerine vardığımda Ecevit Adıyaman, Soner G ve karanlıkta seçemediğim bir kişi daha yolun kenarında duruyorlardı. Ellerinde sopa, demir çubuk ve süngü gibi bir şeyler olduğunu gördüm. Bana saldırmalarını önlemek ve korkutmak amacıyla araç ile durduktan sonra havaya bir el ateş ettim. Önce durdular sonra aramızda münakaşa ve itiş kakış başladı.

Onlar bana ellerindeki sopa ve süngü ile vurunca ben de tüfeği sopa gibi kullanarak itişmeye başladık. O sırada tüfek patlamış, ben farkında değildim. Sonra Soner benden biraz uzaklaşmıştı. Ben peşinden gittim. Orada Soner ile mücadeleye devam ederken gözlüğümün kargaşa sırasında düştüğünü fark ettim. Gözlüğüm olmadığından Soner ile mücadele ederken araya girenin kim olduğunu, elimdeki tüfeği kimin aldığını göremedim. O sırada mahalleli toplandı. Sonrasında oradan biraz uzaklaşıp merdiven başına oturdum. Kardeşim Can D.’ye çocuk yere düşmüş hastaneye götürün diye bağırdığımı hatırlıyorum. Sonrasında kolluk güçlerine teslim oldum.”
Zanlının savunmasının ardından tanıkların dinlenmesine geçildi. Mahkeme, Bülent D.’nin tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.
Kaynak: İHA