Çarşamba Kaymakamlığı Çalışmaları

SAMSUN - Çarşamba'nın ekonomik, kültürel ve turizm açısından gelişimini sağlayacak çalışmaların devam ettiği, önemli projelerin hayata geçirildiği bildirildi.

Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız, yaptığı açıklamada, Çarşamba'nın büyük potansiyele sahip bir ilçe olduğunu söyledi.

İşsizliğin azaltılması yönünde önemli çalışmalara imza attıklarını vurgulayan Yıldız, "Çok yakında 73 derece sıcaklığındaki suyumuzu yeryüzüne çıkartacağız. Bu, ekonomik açıdan çok büyük patlama yapacak. Hem sera üretiminde hem şehrin ısıtılmasında hem de turizm açısından bunu kullanacağız" dedi.

Çarşamba'nın gelişimi açısından turizmin büyük önem arz ettiğini vurgulayan Yıldız, şunları kaydetti:

"Özellikle sahil kenarlarımız, Türkiye'nin hiçbir yerinde bulunmayan eşsiz kumsalımızı yapacağımız çalışmalar ile insanların kullanımına açacağız. Gerekli altyapı çalışmalarımızı bitirdik. Yakında sahil kenarlarının özel işletmeler tarafından kiralanmasını sağlayacağız. Çevre ile uyumlu tesisler yapılacak. Yapılan tahliller sonucu mangan ve demir açısından yüksek minerallere sahip kumsalımız halkımızın kullanımına sunulacak. Bir diğer çalışmamız ise balıkçılık konusunda. Bu konuda da hızlı bir ilerlememiz var. Bir balıkçılık kooperatifi kuruldu. Şimdi bir balıkçı barınağı yapılmak üzere, proje çalışmaları yürütülüyor."

Kaynak: AA