Burhaniye’de Semazenli ve Zeybekli Nişan Töreni

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde gerçekleşen nişan törenindeki semazen gösterimi ve zeybek oyunları ilgi gördü.

Burhaniye’de Semazenli ve Zeybekli Nişan Töreni
Yunuslar köyü muhtarı Ercan Şahin’in güzel kızı Rabia Şahin, Hisarköylü zeytinci Necat Kaynak’ın oğlu Cihat Kaynak ile nişanlandı. Ahmet Akın Kültür Merkezinde düzenlenen nişanda, semazen gösterisi yer aldı, şiirler okundu ve folklor ekibi zeybek oynadı. İzmir İsabet Organizasyondan gelen semazenler gösteri yaptı. İsa Efe’nin şiir okumasının ardın da Edremit’ten gelen folklor ekibi zeybek oynadı. Fevzi Kanat’ın sohbet programının ardından nişan pastası kesilirken, konuklar gençlere takı için sıraya girdi. Nişana katılan davetliler, unutulmaz saatler geçirdi. Konuklara teşekkür eden kız babası Ercan Şahin, “Örf ve adetlerimize uygun bir cemiyet olsun istedik. Güzel de oldu. Semazen gösterisi, sohbet ve zeybek oyunu ilgi gördü. Tüm dostlarımıza teşekkür ederiz” dedi.

Damat adayının ağabeyi Fatih Kaynak da, “Bu gün kardeşimin nişanını yaptık. Düğün ve nişanlar hep davullu ve çalgılı oluyordu. Biz bir değişiklik olsun istedik. Mevlitli, semazenli nişan yaptık. Belki başkaları da yapar. Çok güzel oldu” dedi.

Davetlilerden Bayram Kalay da” Tarihi çok geçmişe dayanan Burhaniye’miz de semazenli bir nişan izledik. Çok güzel oldu. Yapanlardan Allah razı olsun” dedi.

Kaynak: İHA