Bakan Kılıç Kırgızistan’da Konut Temeli Atacak

Borsan Grup Kırgızistan’da 550 daireli projeye imza atıyor.

Bakan Kılıç Kırgızistan’da Konut Temeli Atacak
Borsan Grup Kırgızistan’da kurduğu ‘Borsan Construction’ isimli şirketiyle ülkenin başkenti Bişkek’te 550 daireli konut projesi yapıyor. Borsan Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez, projenin, Kırgızistan’da bugüne kadarki en büyük konut projesi olma özelliğini taşıdığını söyledi.

Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te ‘Borsan Construction’ adı altında yüzde 50 Borsan Grup iştiraki ve yüzde 50’si de Kırgız ortaklı inşaat şirketi kurduklarını belirten Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez, “İnşaat şirketimiz, Kırgızistan’ın en büyük konut projesini gerçekleştirecek. 550 konutluk bu projenin yapımına başladık.Projenin temel çalışmaları devam ediyor. Kırgızistan’da çok iyi bir performans yakaladık. Şuanda projenin yüzde 20’ye yakınını sattık. Daha temel aşamasındaki projenin yüzde 20’sini satmak çok büyük bir talep olduğunu ortaya koyuyor.Konutumuzu Kırgızistan’ın başkenti olan Bişkek’in en prestijli bölgesinde yapıyoruz. Borsan Construction’ın yüzde 50’si Borsan Grup iştiraki, yüzde 50’si de Kırgız ortaklı olarak kuruldu” dedi.

Bu ayın sonunda Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile birlikte Kırgızistan’da resmi temel atma töreni gerçekleştireceklerini belirten Ölmez, “Kırgızistan’da beklediğimizin üzerinde verim aldık. İyi bir proje gerçekleştiriyoruz. Borsan Kablo, Borsan Elektrik ve Borpanel mobilyadan sonra, Borkonut inşaat firmamızı da bu şekli ile birlikte bölgesel olmaktan çıkartıp, uluslararası bir firma konumuna getirmiş olduk. Böylece, grubumuzun 3 firması uluslararası pazarlarda iş yapan, ürün üreten ve ürün satan konumuna gelmiş oldu” diye konuştu.

Kaynak: İHA