Akşehir Yöresel Ürün Pazarına Kavuşuyor

Konya’nın Akşehir İlçe Belediyesi tarafından Perşembe Pazarı civarında yaptırılan Yöresel Ürün Pazarı inşaatı çalışmalarında sona yaklaşıldı.

Akşehir Yöresel Ürün Pazarına Kavuşuyor
Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, Yöresel Ürün Pazarı inşaat alanına giderek incelemelerde bulundu.

İnşaatı gezen ve yapılan hizmet hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, “Akşehir Perşembe Pazarı’nda inşa ettiğimiz Yöresel Ürün Pazarı inşaatı, son aşamaya geldi. Yakında bu inşaat tamamlandığında evlerde ya da yöremizde üretilen ürünler bu pazar yerimizde haftanın yedi gününde satışa sunulacak. Bundan sonra Akşehir Perşembe Pazarı’nda açıkta yoğurt, peynir gibi ürünlerin satışı yapılamayacak. Üreticiler bu ürünlerini bu pazara getirerek ürünlerini bu pazarda satışa sunacaklar. İnşaatımızda yaptırdığımız elektik tesisat sistemi ile de dileyen üreticiler buzdolapları da getirerek bu dolaplarda yoğurt ve peynirlerini de muhafaza edebilecekler. Bu sayede burada akşama kadar bekleyen üreticiler yoğurt ve peynirlerini bozulmadan muhafaza ederek satma imkanına kavuşacak. Bu Yöresel Ürün Pazarı’na tüccarlarımız girmeyecek, sadece üreticiler bu pazarda yer alacaklar ve bu pazarda satış yapan üreticilerden herhangi bir ücret de alınmayacak. Yöresel Ürün Pazarı’mızın üst katında da bu bölgeye uygun çok güzel bir kafeterya hizmete girecek. Yine bu bölgenin tüm çevresine de beton parke döşenerek burada büyük bir meydan oluşturulacak. Akşehir bu sayede ikinci bir büyük meydanına kavuşmuş olacak” diye konuştu.

Üç katında toplam bin 230 metrekarelik kapalı alana sahip olan Yöresel Ürünler Pazarı, bodrum artı iki kat olarak inşa edildi. Pazarın en alt katında bodrum ve depo bulunurken, onun üstünde yöresel ürünlerin satılacağı kapalı bir alan ile tuvaletler, üst katında ise kafeterya olacak. Yoğurt, peynir, zeytin gibi gıda ürünlerinin yanı sıra kadınlar tarafından evde yapılan makarna, tarhana, bulgur, salça, pasta, kek gözleme vb. yöresel ürünlerin satılacağı pazar yerinin haftanın yedi günü ev ekonomisine katkı sağlamak isteyen ev hanımlarına hizmet vermesi hedefleniyor.
Kaynak: İHA