Okul Önleri Zabıta Gözetiminde

16 Eylül 2013 Pazartesi günü başlayacak 2013-2014 eğitim ve öğretim yılı ile ilgili olarak Zabıta, Sağlık, Veteriner ile Eğitim ve Kültür Müdürlerinin katıldığı bir toplantı gerçekleştirildi.

Okul Önleri Zabıta Gözetiminde
Okullardaki kantinleri, okul yolları ile okul bahçesi ve spor alanları gibi eğitim ile ilgili hizmetlerde, tedbirlerin alınması için çalışmaların tamamlandığını belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, Belediye sınırları içerisinde seyyar olarak satış yapmanın zaten yasak olduğunu hatırlatarak, ''Okul kantinleri sürekli denetim altında tutuluyor. Okulları yaz tatillerinde haşarata karşı ilaçladık. Okul bahçelerinde çevre düzenlemelerini gerçekleştirdik. Spor alanlarındaki eksiklikleri tamamladık. Dolayısı ile okullar açılmadan biz, okulları eğitim ve öğretime hazır hale getirdik. Okul kantinleri zabıta ve sağlık ekiplerince sürekli denetim altında tutulacaktır. Sağlık konusunda taviz yok'' dedi.

Başkan Memduh Büyükkılıç, çocukların sağlığı çok önemlidir, geleceğimizi emanet ettiğimiz yavrularımızın sağlıkları bizleri yakından ilgilendiriyor. Bu sebeple okul önleri ile okul içerisinde satış yerleri zabıta gözetiminde bulundurulacaktır'' ifadelerini kullandı.

Okullara daha seri, güvenli ve akışkan bir ulaşım sağlanabilmesi için gerekli tedbirlerin alındığını ve her türlü yol çalışmasının okullar açılmadan tamamlandığını ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, özellikle sürücülerin okul yolları, güzergâhları ve önlerinde hız yapmamaları gerektiğini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA