Eti Bakır Samsun İşletmesi'nde Amonyak Tankı Kapağının Çökmesi

SAMSUN - Tekkeköy ilçesindeki Eti Bakır Samsun İşletmesinde 7 işçinin öldüğü, 12 işçinin yaralandığı kazayla ilgili davaya devam edidi.

Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın bugünkü duruşmasında, tutuklu sanık İ.A, tutuksuz sanıklar B.D, A.Ö, E.K, Y.K.B, S.D. ve H.B. ile mağdurlar ve tarafların avukatları hazır bulundu.

Tanık olarak 4 kişinin dinlendiği mahkemede tututklu sanık İ.A'nın avukatı, olayın kaza olduğunu beirterek müvekkilinin tahliyesini talep etti. İddia makamı ise sanıklardan İ.A'nın tutukluluk halininin devam etmesini istedi.

Mahkeme heyeti, İ.A'nın tutuklu olarak yargılanmasına karar verererek duruşmayı erteledi.

-Olay

22 Kasım 2012'de Samsun'daki Eti Bakır İşletmesinde amonyak tankı kapağının çökmesi sonucu meydana gelen kazada Fatih Açıkel, Sadık Kurulay, Hüsamettin Taşsümer, Hüseyin Bayrak ve Güven Demirer hayatını kaybetmiş, 14 işçi de yaralanmıştı. Yaralılardan Mustafa Eren ve Ferdi Taşdemir, tedavi gördükleri hastanelerde yaşamlarını yitirmişti.

Soruşturmanın tamamlanmasının ardından, tutuksuz sanıklar Eti Bakır Samsun İşletmesi yetkilileri A.Ö, S.D, Y.K.B. ve E.K, denetim şirketi yetkilisi B.D, alt yüklenici firmaların yetkilileri İ.Ç. ve H.B. ile tutuklu sanık İ.A. hakkında, Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddesi gereğince taksirle ölüme neden oldukları iddiasıyla dava açılmıştı.

Kaynak: AA