Milli Eğitim Komisyon Başkanı Işık, Derince'de İncelemelerde Bulundu

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Fikri Işık, Derince'de inşaatı devem eden okullarda incelemerde bulundu.

İlk önce yapımı tamamlanmak üzere olan Derince Endüstri Meslek Lisesi'nin inşaatında incelemelerde bulunan Işık, daha sonra Derince Anadolu İmam Hatip Lisesi, Derince Cumhuriyet İlkokulu, Çenesuyu İlkokulu ve Pakmaya Abidin Pak İlkokulu'nu ziyaret etti.

Işık, yaptığı açıklamada, birkaç gün önce Derince ve Başiskele'de endüstri meslek liselerinin kurulması ile ilgili onay aldıklarını belirterek, okulların bu yıl öğrenci alacağını söyledi.

Kocaeli'de endüstri meslek lisesi olmayan ilçe kalmadığını dile getiren Işık, "Bu açılan okullar, ilçelerinde meslek lisesi olmadığı için İzmit ve Gebze'ye gitmek zorunda kalan öğrencilerimize büyük kolaylık sağlayacak. Ayrıca merkezlerdeki sıkışıklık da azalacak" dedi.

Işık, Derince'de 7 okul inşaatının devam ettiğini vurgulayarak, "2 okulun da ihale hazırlıkları sürüyor. Derince'de toplam 9 okul projemiz yürüyor. Eskiden Kocaeli genelinde yapılabilen toplam okul sayısını Ak Parti iktidarı olarak biz sadece bir ilçede yapıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA