Karadenizli Balıkçıların Çoğu 'vira Bismillah' Diyemedi

TRABZON - Trabzon'da av yasağının bitmesini bekleyen balıkçıların bir çoğu akşam saatlerinde başlayan gök gürültülü sağanak nedeniyle Karadeniz'e açılamadı.

Gırgır ve trol ile avcılık faaliyetinde bulunan balıkçı gemileri için 15 Nisan'da başlayan genel av yasağının gırgır gemileri için 1 Eylül'de sona ermesi nedeniyle kentte hazırlıklarını tamamlayan balıkçılar, gece saatlerinde açılmayı bekledikleri Karadeniz'e şiddetli rüzgar ve sağanak nedeniyle çıkamadı.

Akçaabat ilçesindeki Akçakale Limanı'nda 20 tayfası ile av yasağının sona erdiği dakikaları bekleyen teknenin kaptanı Adnan Akgün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Son hazırlıklarımızı tamamlamamıza rağmen yağışın akşam saatlerinde başlaması nedeniyle denize açılamıyoruz. Yağış ve şiddetli rüzgar dolayısıyla denize açılsak dahi ağları atmamız çok zor gözüküyor. Umarız gün içerisinde hava şartları uygun olursa uzun bir bekleyişin ardından 'vira bismillah' diyebileceğiz" diye konuştu.

İstavrit, palamut ve hamsi için verilerin bu sezon iyi gözüktüğünü dile getiren Akgün, bazı balıkçı teknelerinin Sinop ve Marmara bölgesine hareket etmesine rağmen hava muhalefeti nedeniyle av yapmalarının şu anda zor gözüktüğünü kaydetti.

Bu arada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü gün içerisinde yaptığı uyarıda Trabzon, Rize, Giresun ve Ordu çevrelerinde kuvvetli sağnak beklendiğini bildirmişti.

Kaynak: AA