4. Akçay Türk Halk Oyunları Yarışması Yapıldı

Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı Akçay beldesinde 4 yıldan buyana yapılan Türk Halk Oyunları yarışması bu yıl 10. Akçay-İda Külütr ve Sanat Şenliği kapsamında yapıldı.

4. Akçay Türk Halk Oyunları Yarışması Yapıldı
Türkiye’nin farklı illerinden toplam 18halk oyunu ekibi katıldığı ve iki ayrı kategoride yapılan yarışmada birincilikleri Soma Belediyesşi ilke Akhisar Gençlerbirliği kazandı. Geleneksel hale getirilen Akçay Türk Halk Oyunları Yarışması’nın dördüncüsü ‘10. Akçay-İda Külütr ve Sanat Şenliği kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda yapıldı. Halk Oyunları yarışması, yarışmacı ekiplerin kordon boyundaki Sarıkız Parkı’ndan davul ve zurnalar eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’na kadar kortej yürüyüşü ile başladı.

Akçayıların yoğun ilgi gösterdikleri yarışmaya CHP Balıkesir Milletvekili Ayşe Nedret Akova, 22. Dönem CHP Balıkesir Milletvekili Ali kemal Deveciler, CHP Balıkesir İl Başkanı Muzaffer Mavuk, CHP Edremit İlçe Başkanı Yurt Yıldırım, Güre Belediye başkanı Kamil Saka, Zeytinli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Altınoluk Belediye Başkanı Hasan özpolat, Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan, siyasi parti temsilcileri,
Belediye Meclis üyeleri, daire müdürleri ve Akçaylılar katıldı.

Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu’nun ev sahipliği yaptığı yarışmanın tecrübeli jürisi, sergilenen birbirinden farklı yöresel halk oyunlarını seçmekte zorlandı. Büyüklü küçüklü yarışmacı gruplar, oyunlarını hatasızca sergileyebilmek için jüri karşısında dakikalarca ter döktü. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar süren yarışmada, ekipler, izleyiciler tarafından büyük alkış topladı. Jürinin değerlendirmelerini ve dereceye giren ekipler açıklanırken nefesler tutuldu. Geleneksel Düzenlemesiz Dal ve Geleneksel Düzenlemeli Dal kategorilerinde değerlendirime yapıldı. Geleneksel Düzenlemesiz Dal kategorisinde birinciliği geçen yıl olduğu gibi Akhisar Gençlerbirliği Gençlik ve Spor Kulübü kazandı. İkinciliği Balıkesir Cumhuriyet Anadolu Lisesi, üçüncülüğü Çanakkale Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü elde etti.

Geleneksel Düzenlemeli Dal Kategorisinde Soma Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü birinciliği elde ederken, Bursa Rumeli Sosyal Platformu Gençlik ve Spor Kulübü ikinci, Bandırma Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü üçüncü oldu. En iyi kostüm ödülünü Gölcük Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, en iyi müzik ödülünü Manisa-Kula 80. Yıl Engelliler Eğitim Merkezi Gençlik ve Spor Kulübü kazandı. Akhisar Gençlerbirliği Gençlik ve Spor Kulübü özel dostluk ödülüne layık görüldü.

Dereceye giren tüm takımlara ödülleri Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, tarafından verildi.

Yarışmada birincilere 2 bin 750, ikincilere 2 bin 250, üçüncülere 1 bin 500, en iyi kostüm, en müzik ve dostluk ödüllerine 750 TL para ödülü verildi.

Ayrıca, tecrübeli jüri üyeleri ile değerlendirme heyetine Başkan İnceoğlu tarafından teşekkür plaketleri verildi.

Yarışmanın sonunda vatandaşlar ve Akçay Halk Oyunları Yarışması’na katılım gösteren tüm takımlar vatandaşlarla birlikte Cumhuriyet Meydanı’nda halaylar çekip, halk oyunları oynadılar.
Kaynak: İHA