20. World Travel Awards Töreninde Türk Turizmi 28 Ödül Aldı

Antalya’da Cornelia Diamond Golf Resort Spa’da bu yıl 20’incisi düzenlenen “World Travel Awards-Dünya Seyahat Ödülleri” gecesinde 31 dalda 39 adayla yarışan Türkiye 21 kategoride toplam 28 ödülün sahibi oldu.

Turizm Endüstrisi içinde yer alan 500 farklı kuruluşun yarıştığı Dünya Seyahat Ödülleri, Avrupa töreninde “Avrupa’nın En Lux Oteli” ve “Avrupa’nın En Donanımlı Oteli” Ödülüne Cornelia Diamond Golf Resort&SPA Otel sahip oldu.

57 ÜLKE 500 ORGANİZASYON 76 KATEGORİDE YARIŞA KATILDI

Turizmin Oskarları olarak adlandırılan Dünya Seyahat Ödüllerinin Avrupa Galasına Avrupa çapında 57 ülke ve 500 organizasyon, seyahat endüstrisi açısından dünyanın en nüfuzlu turizm onur ödülü için 76 kategoride yarışa katıldılar. Ödül töreninin öne çıkan markaları ise Lufthansa, Cornelia Otels, Mantis, Forte Village, Avis ve Kuoni oldu. Ece Vahapoğlu’nun sunduğu geceye klasik Trio Sterling EQ ve Anadolu Ateşi de katıldı.

Avrupa çapında liderliği yakalayan Hilton Otel ve Avrupa çapında 3 ödül alan Cornelia Otels, Sardunya Adalarından ödül alan Forte Village Resort gecenin yıldızları arasında yer aldı. Cornelia De Luxe Resort Otel’in Avrupa’nın lider Golf Oteli olarak ödüle layık görüldüğü gecede Türkiye’den toplam 15 otel 21 farklı kategoride ödül aldı. “World Travel Awards-Dünya Seyahat Ödülleri” gecesine ev sahipliği yapan Cornelia Diamond Golf Resort&Spa Otel’in Genel Müdürü Zafer Alkaya otel adına ödülü alırken, Avrupa’nın lider Golf Oteli ödülünü ise Cornelia De Luxe Resort Otel’in Genel Müdürü Ali Şahin aldı.

AVRUPA’NIN LİDERLERİ

Gecede Lufthansa, “Avrupa’nın Lider Havayolu”, Hilton Otel “Avrupa’nın Lider Oteli”, Avrupa’nın Lider Otel ödülünü Sardunya’da bulunan Forte Village Resort, Waldorf Astoria Berlin, “Avrupa’nın En İyi Yeni Oteli” ve Angels Peninsular Türkiye ise “Avrupa’nın En İyi Aile Oteli” olarak ödül sahibi oldu. “Avrupa’nın Lider Golf Destinasyonu” ödülünü Portekiz alıken, “Avrupa’nın Lider Destinasyonu” ödülü İngiltere’nin Kuzey Eyaleti olan Yorkshire’a gitti. Zürih Havalimanı “Avrupa’nın Lider Havalimanı” ödülü ile en yüksek dereceyi aldı, Kuoni ise “Avrupa’nın Lider Destinasyon Yönetim Organizasyonu” ile ödüllendirildi. “Avrupa’nın Lider Düşük Maliyetli Havayolu Şirketi Ödülü” EasyJet’e verildi.

Geceye ev sahipliği yapan Cornelia Diamond Golf Resort Spa, “Avrupa’nın En Lux Oteli” ve “Avrupa’nın En Donanımlı Oteli” ödüllerine layık görüldü.

Cornelia Otels Grubunun bir diğer oteli Cornelia De Luxe Resort Otel ise, 4’üncü kez “Avrupa’nın Lider Golf Oteli” ödülüne sahibi oldu.

TURİZM BAKANLIĞI DA ÖDÜL ALDI

Deniz seyahatleri dalında, Norveç Cruise Lines “Avrupa'nın En İyi Cruise Seyahat Zinciri” olarak yelken açarken, DFDS Seaways ise yeniden “Avrupa'nın En İyi Feribot İşletmecilik Şirketi” seçildi. Radisson Royal Moscow, “Avrupa'nın En İyi Nehri ve Cruise şirketi” dahil olmak üzere 4 ödül aldı.

Türkiye'den Mardan Palace Oteli sırasıyla yarıştığı; Avrupa'nın En İyi Spa Resort, Avrupa'nın En İyi Lüks Otel ve Türkiye'nin önde gelen Spa Resort kategorilerde 3 ödüle layık görüldü.

Concorde De Luxe Resort oteli de “Avrupa'nın Lider Herşey Dahil Resort”, “Türkiye'nin önde gelen Family Resort’u” ve “Türkiye'nin önde gelen All Inclusive Resort” ödüllerini evine götürdü. Gardens of Babylon oteli ise “Türkiye'nin En İyi Wellness Resort” ödülüne layık görüldü.

“Avrupa'nın Lider Turist Kurulu” ödülünü ise Türk Kültür ve Turizm Bakanlığı aldı.

ANTALYA TÜRKİYE MARKASININ PIRLANTASI

Törende konuşma yapan Dünya Seyahat Ödülleri Başkanı ve Kurucusu Graham E Cooke Dünya Seyahat Ödülleri için Avrupa’nın sert rekabet içinde olan bir bölge olduğunu belirtti.

Türkiye’nin tatil amaçlı seyahat eden misafirler için hem eşsiz konaklama ürünleri ve servisleriyle, ayrıca her şey dahil fırsatlarıyla tüm pazarlara servis vermeye devam ettiğini ifade eden Cooke küresel çaplı ekonomik dalgalanma dönemlerinde rakipleri bir bocalama dönemi geçirirken dünya markalarının pazar paylarını yükseltmeye devam ettiğini bildirdi. Özellikle Türkiye’nin oteller ve seyahat organizasyonları alanında elde ettiği birçok birincilik ödülüyle, haklı olarak dünya çapında bir turizm markası olduğunu kanıtladığını kaydeden Cooke şöyle konuştu:
”Antalya ise Türkiye markasının pırlantası oldu. Köklü miras, güneşle bronzlaşan sahiller, son teknoloji ürünü tesisler ve olağanüstü değerlerden oluşan karma kategoride birincilik ödülünü Antalya’nın alması, bu harika kenti, dünyanın en muhteşem tatil destinasyonları ligine çıkardı. Bu, seyahat ve turizmde mükemmeliyet standartlarını sürekli geliştirmeyi sürdürüyor ve 20 yılda 3’üncü kez Avrupa Ödül Gecemizi Antalya’da düzenliyor olmaktan gerçek bir zevk ve onur duymaktayız.”

BAŞARININ MİMARI HİZMET KALİTESİ

“Avrupa’nın En İyi Lux Oteli” ve “Avrupa’nın Lider En Donanımlı Oteli” ödülünü alan Cornelia Diamond Golf Resort&Spa Oteli’nin Genel Müdürü Zafer Alkaya ise başarının mimarının hizmet kalitesi olduğunu söyledi.

Ulusal ve uluslar arası pazarlarda etkili tanıtım çalışmaları gerçekleştirdiklerini ifade eden Aklaya, “Çok net olarak söylüyorum bizi Cornelia olarak farklı kılan en önemli unsur hizmet kalitesine verdiğimiz değerdir. Biz turizmde ülkemizi hakettiği yere ulaştıracak en önemli değerin kaliteli hizmet anlayışı olduğunu biliyor ve bu anlayışımızdan asla ödün vermiyoruz. Kaliteli hizmet beklentisi olan yerli-yabancı her turist Cornelia’nın bu anlamda kendisini yanıltmayacağını çok iyi bilir. Cornelia bu noktada artık bir markadır. 54 ayrı destinasyonda pazarlama faaliyetleri yürütüyor, fuarlara etkin katılım sağlıyoruz” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE’DEN ÖDÜL KAZANANLARIN LİSTESİ

-Avrupa’nın En İyi Cruise Destinasyonu: İzmir
-Avrupa’nın En İyi Cruise Limanı: İstanbul
-Avrupa’nın En İyi Aile Oteli: Angel's Peninsula
-Avrupa’nın En Donanımlı Oteli: Cornelia Diamond Golf Resort & Spa
-Avrupa’nın En İyi Oteli: Çırağan Palace Kempinski
-Avrupa’nın En İyi Kongre ve Toplantı Acentesi: DE&HA Tourism
-Avrupa’nın En İyi Lifestyle Oteli: Rixos Premium Bodrum
-Avrupa’nın En İyi Luxury Golf Resort&Spa Oteli: Cornelia Diamond Golf Resort&Spa
-Avrupa’nın En İyi Luxury Oteli: Mardan Palace
-Avrupa’nın En İyi Yeni Oteli: Titanic Deluxe Belek
-Avrupa’nın En İyi SPA&Wellness Oteli: Gardens Of Babylon
-Avrupa’nın En İyi SPA Resort Oteli: Mardan Palace
-Avrupa’nın En Romatik Oteli: Royal Adam&Eve Hotel
-Avrupa’nın En İyi Herşey Dahil Resort Oteli: Concorde De Luxe Resort
-Avrupa’nın En İyi Sahil Resort Oteli: Gardens Of Babylon
-Türkiye’nin En İyi Butik Oteli: Hotel Les Ottomans
-Türkiye’nin En İyi Business Oteli: Wyndham Istanbul Kalamis Marina
-Türkiye’nin En İyi Konferans Oteli: Conrad İstanbul
-Türkiye’nin En İyi Tanıtım Şirketi: G2o Turkey
-Türkiye’nin En İyi Aile Resort Oteli: Concorde De Luxe Resort
-Türkiye’nin En İyi Golf Resort Oteli: Cornelia De Luxe Resort
-Türkiye’nin En İyi Oteli: Angel's Peninsula
-Türkiye’nin En İyi Residence Oteli: Adam & Eve Hotels
-Türkiye’nin En İyi Resort Oteli: Barut Kemer Resort
-Türkiye’nin En İyi Servis Apart Oteli: Kempinski Residences Astoria
-Türkiye’nin En İyi SPA&Wellness Oteli: Gardens Of Babylon
-Türkiye’nin En İyi SPA Resort Oteli: Mardan Palace
-Türkiye’nin En İyi Turizm Acentesi: Backpackers Travel
Kaynak: İHA