Kanada'da Polisin Taserle Müdahale Ettiği Genç Öldü

LEDUC - Kanada'nın Alberta eyaletine bağlı Leduc kentinde polisin, iki gün önce taserle etkisiz hale getirerek gözaltına aldığı 27 yaşındaki gencin öldüğü açıklandı.

Kanada Kraliyet Atlı Polisi RCMP'ye ait bir tim, geçen cuma gecesi bir benzin istasyonunda sorun çıkaran bir genci gözaltına almak istedi. Otomobil hırsızlığı ve sarkıntılık gibi suçlardan sabıkası olan gencin karşı koyması üzerine taser silahını kullanan polis, kelepçelediği genci daha sonra polis merkezine götürdü.

RCMP'nin yaptığı açıklamaya göre polis merkezine getirilen genç bir süre sonra bilincini kaybetti ve tıbbi olarak hayati tehlikesi başgösterdi. Bunun üzerine Edmonton Royal Alexandra Hastanesi'ne kaldırılan gence doktorlar müdahale etti. RCMP'den yapılan açıklamada, adı verilmeyen gencin tüm müdahalelere rağmen komadan çıkamadığı ve yaşamını yitirdiği bildirildi.

Öte yandan Alberta RCMP'den yapılan bir başka açıklamada da cumartesi gecesi eyaletin Wetaskiwin bölgesinde bir aracı durduran polisin, kendisine karşı koyan iki kişiye ateş ettiği ve bunlardan 30 yaşındaki kişinin öldüğü, 41 yaşındaki diğer kişinin ise yaralı olarak Edmonton'da hastaneye kaldırıldığı kaydedildi.

Toronto'da da geçen hafta 18 yaşındaki Sammy Yatim'e, elindeki çakıyı bırakmadığı için ateş eden polis gencin ölümüne neden olmuştu.

Kaynak: AA