Bursa’da Zafer Bayramı Resepsiyonu Büyük Katılımla Gerçekleşti

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Zafer Bayramı'nın 91. yıldönümü dolayısıyla resepsiyon verdi.

Bursa’da Zafer Bayramı Resepsiyonu Büyük Katılımla Gerçekleşti
Crowne Plaza Otel’deki resepsiyona çok sayıda askeri ve mülki erkanın yanısıra STK temsilcisi katıldı.

Resepsiyonda Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı tarafından müzik dinletisi sunuldu. Vali Karaloğlu, salonun kapısında tebrikleri kabul etti. Resepsiyona Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Garnizon Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık, İl Jandarma Alay Komutanı Vedat Çolak ile davetliler katıldı.

Vali Karaloğlu, davetlilerle tek tek ilgilendi.

Vali Karaloğlu yaptığı konuşmasında, "Büyük taarruz ve ardından gelen kutlu zaferde birinci dünya savaşından sonra Sevr anlaşmasıyla yok edilmeye çalışılan bir milletin, istiklali elinden alınmaya çalışılan bir milletin ihtişamla ayağa kalktığı bir milattır büyük zafer. Ama unutmamak lazım ki hiçbir büyük zafer büyük kahramanlar, büyük liderler, büyük komutanlar olmadan da kazanılamaz. Türk Milleti Doğusuyla Batısıyla, Kuzeyiyle Güneyiyle Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün etrafında kenetlenerek istiklal savaşımızı başlatmış ve nihayetinde Büyük Taarruz ve kutlu zaferle de olayı taçlandırmıştır” dedi.

“MİLLET OLARAK ÇOK BADİRELER ATLATTIK”
Biz millet olarak tarihte çok badireler atlattık diye konuşmasını sürdüren Vali Karaloğlu, “Çok zorluklar çektik. Çok oyunlar bozduk. Bunları yaparken milli birliğimizi beraberliğimizi, kardeşliğimizi ve birbirimizi daha çok severek ve daha çok kenetlenerek bunu başardık. Bundan sonra da karşılaşacağımız zorluklarda karşımıza konacak oyunlarda da yine birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi koruyarak, bir birimizi daha çok severek ve daha çok kenetlenerek aşacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. 91. yılını kutladığımız büyük zafer dolayısıyla başta Başkumandan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere onun silah arkadaşları şehitlerimiz ve gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum. Bu akşam Zafer Bayramı resepsiyonumuza katıldığınızdan dolayı, davetimize icabet ettiğimizden dolayı her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum, bu zafer hepimizin diyorum. Zafer bayramınız tekrar kutlu olsun” dedi.

Vali Karaloğlu, Garnizon Komutanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı, üzerinde Türkiye haritası "91. yılımız kutlu olsun" yazılı pastayı kesti. Pasta ikramının ardından resepsiyon sona erdi.
Kaynak: İHA