Osmanlı Türkçesi Sertifika Töreni

AKSARAY - Aksaray'da Osmanlı Türkçesi Öğretim Yöntemleri Eğitimini tamamlayan 134 kursiyere sertifikaları verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Hayrat Vakfı arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde, 'Osmanlı Türkçesi Öğretim Yöntemleri Eğitimini" tamamlayan çoğunluğu öğretmen olan 134 kursiyere sertifikaları verildi.

Aksaray Valisi Selami Altınok, sertifika töreninde yaptığı konuşmada, Osmanlıca tabirinin çok doğru olmadığını, Osmanlıca deyince farklı bir dil, İngilizce ve Çince gibi anlaşıldığını söyledi.

Osmanlı Türkçesi şeklinde söylenmesinin daha doğru bir tabir olduğunu dile getiren Altınok,Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin hükümeti, milletini inkıtaya uğramış, kucaklaşma sürecini bu dönemde yaşadığını ifade etti.

"Osmanlıyı inkar edip, Selçukluyu kabul etmeyip, Türkiye Cumhuriyetini devam ettirebilmek mümkün değildir" diyen Altınok, şunları kaydetti:

"Bizim köksüz, geçmişsiz, atasız, iyisi ile kötüsüyle, yanlışları ve doğruları ile bütün geçmişimize sahip çıkmaktan başka hiçbir şansımız, yolumuz yoktur. Siz ne kadar kabul etmeseniz bile Lozan'da imzalanan anlaşma ile Osmanlı'nın Duyun-i Umumiye'den kalan borçlarını 1957'ye kadar ödediniz. Siz ne kadar kabul etmeseniz bile bütün Avrupa batı medeniyeti sizi Osmanlı, Selçuklu ve İslam Medeniyetinin mirasçısı olarak görüyor. İster Kabul edin ister etmeyin, kabul etmediğiniz ne olacak köksüz ruhsuz sahipsiz bir millet olacaksınız. Bu da mümkün olmadığına göre sahipleneceğiz. Hatası ile sevabı ile yanlış gördüklerimizle ama tarihin gerçek perspektifi içerisinde tarihi olayları yaşandığı dönemlerle değerlendirerek geçmişimizden ders alacağız. Atalarımızı yaptıklarıyla öyle veya böyle gurur duyacağız. Utanılacak bir tarihimiz utanılacak bir geçmişimizde elhamdülillah yoktur"

Törene, Belediye Başkanı Nevzat Palta, Ak Parti Aksaray İl Başkanı Fatih Yıldırıcı, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Ertuğrul Ünkoç, Hayrat Vakfı Ankara Temsilcisi Sait Yavuz davetliler ve kursiyerler katıldı.

Kaynak: AA