Chp’li Salıcı’dan Çelenk İznine Teşekkür

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı siyasi parti çelenklerinin anıta konulmasına izin verildiği için teşekkür etti.

Salıcı, bunun kalıcı olması gerektiğini belirterek konuyla ilgili genelgenin değiştirilmesini istedi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 91.’inci yıldönümü nedeniyle Taksim Cumhuriyet Anıtı’nda düzenlenen törene katıldı.

Törende geçen yıl çelenk koymalarına izin verilmeyen siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları da anıta çelenk koyarak, saygı duruşunda bulundu.

Törenin ardından açıklamalarda bulunan CHP’li Salıcı siyasi parti çelenklerinin anıta konulmasına izin verildiği için teşekkür etti. Salıcı, “Yönetmelik değişmediyse bize neden çelenk koydurdunuz, siyasi bir gereklilik mi var? Normal bildiğiniz her milli bayramdan önce genel standart yazı. Ne değişti ben merak ediyorum. Bunun olmasını eleştirdiğim için değil, şu andaki durum normalleşmiş hali. Peki, bunun için neden kavga ettirdiniz bu memleketi. Ben Türkiye’deki garip siyaset anlayışının bir tezahür olarak görüyorum ama doğruyu buldukları için teşekkür ediyorum. Bizim ülkemizde birçok şey seçim dönemiyle alakalı. Bu da seçimle alakalı ama seçimle sınırlı olmayacak bir şey olacağını düşünüyorum. Çünkü biz bu hakkımızdan vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Salıcı savaşın her türlüsüne karşı olduklarını da belirterek şunları söyledi:
“Bundan 91 yıl önce 30 Ağustos Zaferi kazanıldığında bizler kendi ülkemizi korumak için mücadele ediyorduk. Şimdi aradan bayağı zaman geçtikten sonra başka ülkelerin işlerine karışmak için müdahale ediliyor. Biz savaşın her türlüsünü her koşul altında karşıyız.”
Kaynak: İHA