Çaycuma ve Filyos Belediyeleri Toplu Sözleşme İmzaladı

Zonguldak’ın Gökçebey ilçesine bağlı Bakacakkadı Beldesinde bir restaurantta, Memurlarla toplu sözleşme kapsamında Çaycuma ve Filyos Belediyesi, Bem-Bir-Sen üyeleri sosyal denge zammı anlaşması imzaladı.

Çaycuma ve Filyos Belediyeleri Toplu Sözleşme İmzaladı
Bakacakkadı beldesinde bir restaurantta düzenlenen yemekli toplantıya, Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal, Saltukova Belediye Başkanı Adil Düzlü, Ben-Bir-Sen Çaycuma Temsilcisi Veysel Özkan, Bem-Bir-Sen Filyos Temsilcisi Koray Yıldırım ve sendika üyeleri katıldı.

Toplu sözleşme imza töreni öncesi açılış konuşması yapan Bem-Bir-Sen Çaycuma Temsilcisi Veysel Özkan, toplu sözleşme hakkında bilgiler verdi. Bem-birsen Filyos temsilcisi Koray Yıldırım bir konuşma yaparak şunları söyledi.

“ Yapılan bu sözleşme çalışan personelin sosyal, ekonomik ve kültürel düzeylerini yükseltmeyi, çalışan personelin moral gücünü artırarak daha verimli çalışmasını ve ekonomik anlar da refaha ulaşmalarını sağlayacaktır. Bizlerde bunun karşılığında birlik ve beraberlik içinde işimize daha sıkı sarılıp, belediyemizi bir adım daha ileriye götürmek için çaba sarf edeceğiz. Gelişen ve değişen Filyos’ta, ekonomik anlamda bize katkı sağlayan Belediye Başkanımız Ömer Ünal’a meclis üyelerine ve sendika başkanımıza teşekkür ediyor sosyal denge sözleşmesinin belediyemize sendikamıza ve belediyemizde çalışan tüm memur .”arkadaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” Ardından Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen yaptığı konuşmada; “Belediyemizin çok değerli çalışanları bizler bu akşam burada tam anlamıyla hizmet veren çok değerli personellerimizin sosyal denge zammını imzalayacağız. Belediyeler birlik bütünlük sevgi saygı kuralları içerisinde topluma hizmet veren bir kuruluştur. En fazla sayısal rakamı olan belediyelerdeki sendikalar buna yetkili kılınmışlardır. Bu çerçeve içerisinde biz Çaycuma Belediyesi olarak 400 TL civarında bir rakam sunduk. Hayırlı uğurlu olsun personelimiz hak ediyorlar. Ulusal ve toplumsal vazife ifa ettikleri için imkanlarımız ölçüsünde veriyoruz hayırlı uğurlu olsun diyoruz.”dedi.

Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal ise; “Bugün burada 2010 yılında çıkan anayasa değişikliği neticesinde memurlarla toplu sözleşme kapsamında sosyal denge zammını imzalamak için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Biz memurlarımızla birlikte çalışıyoruz. Memurlarımız olmasa bizim bir tarafımız eksik hatta hiç yok gibi kalır. Biz memurlara gereken değeri böyle veriyoruz. Burada aldığınız maaşta da ailenize mutluluğunuza yansıma olarak da biz burada sosyal denge zammını imzalıyoruz. Bu kaynak sizler için hayırlı uğurlu olur.” şeklinde konuştu.

Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay ise
“Bem-Bir-Sen adına belediye ve özel idare çalışanları adına sizleri selamlıyorum. Bugün burada çalışanlarımızın ve belediyelerle mutabakata varılmış olan sosyal denge sözleşmesini imzalamanın mutluluğu içerisindeyiz. Memur sen konfederasyonu Türkiye’nin en büyük Federasyonu ve en büyük sivil toplum kuruluşudur. Bizde Memur Sen üyesi bir sendikayız. Ben on yılda Türkiye’de toplu görüşmelerde masada oturan hükümetle pazarlık yapan Türkiye genelindeki bir sendikanın Genel Başkanıyım. Her iki tarafı, hem çalıştıranı, hem çalışanı, hem işvereni ve hem iş göreni her iki teraziyi dengede tutmak için köprü vazifesi görmeyi biz kendimize şiar edindik. Bu zamana kadar yapmış olduğumuz 1500 civarında belediye ile birlikte belediye başkanları ile hepsiyle diyalog içerisinde karşılıklı görüşerek anlaşarak seve seve işimizi yapıyoruz. Belediyemize gelen insanları gülerek karşılayıp gülerek göndermek zorundayız. Çünkü biz bu çalışmayı bu gayreti hakikaten ibadet aşkıyla yapıyoruz. Hepinize bereketli olsun hayırlı olsun uğurlu olsun belediye başkanlarıma çok çok teşekkür ediyorum. Aldığınız paranın hepinize ananızın ak sütü gibi helal olmasını istiyorum saygılar sunuyorum.”dedi.

Konuşmaların ardından Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay’a Çaycuma’yı simgeleyen plaket takdim edildi. Turbay ise Başkan Gülşen’e antika radyo, Başkan Ünal’a da fincan takımı hediye etti. Ardından sendika Genel Başkanı ile belediye başkanları arasında toplu sözleşme imzalandı.
Kaynak: İHA