Çatalzeytin'de Zafer Bayramının 91. Yıl Dönümünü Kutladık

Kastamonu'nun Çatalzeytin ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramının 91. Yıl dönümü törenle kutlandı.

Çatalzeytin'de Zafer Bayramının 91. Yıl Dönümünü Kutladık
Çatalzeytin'de saat 09.00’da Mermerparktaki Atatürk Anıtı'na çelenk koyma ile başlayan tören, saygı duruşu ve istiklal Marşı'nın okunması ile devam etti. Uzm. J.Çvş. Tayfun Sedat Batman'ın sunduğu programda, Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Uzm. J.II.Kad. Çvş. Emre Atak yaptı. Atak konuşmasında “Sakarya Zaferi ile kesin olarak durdurulan düşman ilerleyişinden sonra sıra ilerleme gücünü kaybeden, elinde kalan yerleri korumakla yetinmek isteyen düşmanı kesin olarak yok edilmesine gelmişti. Ulu önderimizin tarihin akışını değiştirecek planlarıyla gerekli hazırlıklar yapılmış ve 26 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da Yunan ordusu Meydan Muharebesiyle yok edilmiştir. Kaçabilen düşman kuvvetlerinin de saf dışı bırakılması için Ulu önderimiz hepimizin bildiği “Ordular ilk hedefiniz Akdeniz’dir ileri emrini vermiştir. Bu emirle birlikte 30 Ağustos’ta beli kırılan düşman kovalanarak 09 Eylül’de İzmir’de denize dökülmüştür" dedi.

Çatalzeytin Yunus Emre Ortaokulu 8. Sınıf öğrencisi Gizem Aydın ve Çatalzeytin Şehit Engin Açıkgöz Çok Programlı Lisesi 12. Sınıf öğrencisi Soner Karagülleoğlu 30 Ağustos ile ilgili şiirler okudular. Kaymakam Erol Korkmaz kutlamaları makamında kabul etti

Törene memurlar, daire amirleri, AKP İlçe Başkanı Sinan Karadağ, CHP İlçe Başkanı Sami Ercan, MHP İlçe Başkanı Ahmet Demir katıldılar.
Kaynak: İHA