Karacasu Sanat ve Festival Coşkusuna Hazırlanıyor

Aydın'ın Karacasu ilçesinde bu yıl 26'ıncısı düzenlenecek olan Karacasu Afrodisias Kültür, Sanat ve Tanıtım Festivali için ilçe halkı gün sayıyor.

Karacasu Sanat ve Festival Coşkusuna Hazırlanıyor
Türkiye geneline dağılmış Karacasuluları buluşturacak olan festival etkinliği ve 731. geleneksel Dedebağ Keşkek Hayrı için hazırlıklar son aşamaya geldi. 30 Ağustos tarihinde 6. Briç Turnuvası ile başlayacak olan etkinlikler 31 Ağustos'ta festivalin açılışı ile sürecek. Festival heyecanının şimdiden tüm Karacasu'yu sardığını ifade eden Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı, "İlçemizin tanıtımına büyük katkı sağlayan, geçmişimizi geleceğe taşıyacak kültürel değerlerimizi yansıtacak etkinliklerle, coşkulu günler yaşayacağız. Herkesi ilçemize davet ediyoruz" dedi.

731. DEDEBAĞ HAYRI
30 Ağustosta 6. Afrodisias Briç Festivali ile başlayacak olan Karacasu Afrodisias Kültür, Sanat ve Tanıtım Festivali, en önemli etkinlikler arasında yer alan ve Türkiye'nin dört bir yanından gelen Karacasuluları hayırda buluşturacak. 731. yılına ulaşan bir gelenek olan Dedebağ Keşkek Hayrının da yapılacağı festivalin açılışı 31 Ağustos Cumartesi günü saat 15.00'de mehter takımı konseri ve açılış konuşmalarıyla başlayacak. İlçe dışında yaşayan 15 bini aşkın Karacasuluyu bir araya getiren Festivalin, bu yıl yine renkli görüntülere sahne olması bekleniyor. Eski belediye binası önünde törenlerin yapılacağını kaydeden Başkan Mustafa Büyükyapıcı, Nazilli Belediyesi mehter takımının ilçe sokaklarını dolaşacağını bildirdi. Büyükyapıcı, şöyle konuştu, "Açılışta ilçe protokolü hep birlikte zeybek oynayacak. Ardından panayır alanında stant açan seramik ustalarının gösterisi ve Etnografya Müzesi'ndeki resim sergisi izlenecek. 1 Eylül Pazar günü bu yıl 731. kez düzenlenen Dedebağ hayrı yapılacak. Sabahın erken saatlerinde başlayacak hayır sırasında mevlit okunacak. Aynı gün 14.30'da Afrodisias'a gezi düzenlenecek. 20,30'da başlayacak Niran Ünsal ve Bedia Akartürk konserleri ve havai fişek gösterisiyle festival sona erecek. Festival boyunca panayır alanı ilçe merkezindeki çarşıda yerini alacak."
MUTLULUĞUN RESMİ YAPILACAK
Bu yıl ikinci kez yapılacak olan özel bir etkinlikte ilçenin doğal ve kültürel zenginliklerinin yanı sıra dünyada ilk kez mutluluğun resminin yapılacağı sanat etkinliğinde 'Unusual Care Art Grup' üyesi 8 sanatçı tarafından festival boyunca görsel ziyafet sunulacak. Sanatın tüm dallarını bir arada sergileyecek olan ekip resim, tiyatro, müzik ve dansın bir arada sunulacağı Dedebağ Keşkek hayrı yapılan alanda 3 ayrı resmi aynı anda tamamlayacak. Mutluluk, bereket ve barışın resmi şeklinde yapılacak olan 3 resim gelecekte açılacak olan Karacasu'daki sanat müzesine bağışlanacak. Etkinliğin ismi olan Mutluluğun resmi ise 5 bin yıllık antik kent Afrodisias'ta yapılacak.

Büyükyapıcı, "731 yıldır hayır geleneğini sürdüren bir ilçeden mutluluğun resminin çıkacağına inanıyoruz. Bu güne kadar hep laf olarak kalmış olan mutluluğun resmi, nihayet gerçek olarak ilçemizin gelecekte oluşturacağı sanat müzesinde yerini alacaktır. her yıl geleneksel olarak Dedebağ Hayrı Şenlikleri sırasında çağdaş sanatçıları davet ederek sürekli mutlulukların resimlerinin yapılmasına öncülük edeceğiz" dedi.

Kaynak: İHA