Vali Güvenç, Suruç Köylerinde İncilimilirdi Bulundu

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Suruç ilçesine bağlı Yağışlı, Uysallı ve Karakuyu köylerinde incelemelerde bulundu.

Vali Güvenç, Suruç Köylerinde İncilimilirdi Bulundu
İlk olarak Yağışlı köyüne giden Vali Güvenç, kendisini karşılayan köylülerin taleplerini dinledi. Yol ve su konusunda gerekli çalışmaların başlatılacağını köylülere aktaran Vali Güvenç, mümkün olduğu ölçüde tüm köylerin yollarını yapmaya çalıştıklarını dile getirdi. Köydeki vatandaşlarla da bir süre sohbet eden Vali Güvenç, daha sonra Uysallı köyüne geçti. Uysallı köyüne taziye ziyaretinde bulunan Vali Güvenç, aileye başsağlığı dileklerinde bulundu.

Uysallı köyünün ardından Karakuyu köyüne geçen Vali Güvenç, köyde bulunan ve 1976 yılından kalan su deposunun değiştirilmesi için yetkililere talimat verdi. Köy yolunun da bir an önce yapılmasını isteyen Vali Güvenç, köylünün kendi imkânlarıyla yaptırdığı camiyi gezdi.

Burada köylülere hitaben bir konuşma yapan Vali güvenç, Suruç ve çevresine yapılan yatırımlarla ilgili bilgi verdi. “Burada olmaktan çok büyük mutluluk duyuyorum” diyerek konuşmasına başlayan Vali Güvenç, “Özellikle gençler için konuşmak istiyorum. Yaşlılarımız çok şey görüp geçirdikleri için onlara bir şey anlatmaya gerek yok. Elektrik, yol, su yoktu. İnsanları birbirine kırdırdılar. Yaşlılarımız bunları çok iyi biliyor. Onlarla bir araya gelince konuşmadan anlaşabiliyoruz çünkü bazı şeyleri beraber yaşadık. Ama artık köylerimizi gezerken göğsümüzü gere gere bu işlerin arttık bittiğini söyleyebiliyoruz” dedi.

“Artık kavga zamanı değil” diyerek konuşmasına devam eden Vali Güvenç, “Zaman artık iş, ekonomi, köylerin imar edilmesi, çocuklarımızın önünü açacak okulun, yolun, hastanenin, fabrikanın, tünelin yapılma zamanıdır” diye konuştu.

Suruç Ovası’nı suya kavuşturacak olan sulama tünellerindeki çalışmalar hakkında da dinleyenlere bilgi veren Vali Güvenç, 34 ayda on yedi kilometrelik tünellerde on altıncı kilometreye gelindiğini ve bugüne kadar devletin Suruç tünellerine 205 milyon lira harcadığını dile getirdi. Bugün artık imkânların yeterli olduğunu, bu sayede de işlerin hızlı bir şekilde yürütüldüğünü söyleyen Vali Güvenç, “Artık halkımızın derdine yetişiyoruz. Artık ayrım gayrım yok” dedi.

Konuşmasının sonunda birlik ve beraberlik çağrısında bulunan Vali Güvenç; artık kavgalarla bir yere varılamayacağının, milletin artık bunun bilincinde olduğunun ve birlikte olarak Türkiye’nin daha da kalkınacağının altını çizdi.

Köy ziyaretleri sırasında Vali Güvenç’e eşlik eden Şanlıurfa Milletvekili Abdülkerim Gök de bir konuşma yaparak, “Devlet burada, Başbakanımızın ifadesiyle devlet vatandaşın emrinde. Onun için ülkemiz Allah’ın izniyle kalkınacak. Buradaki kardeşlik, birlik ve beraberlik devam ettiği müddetçe biz sizin emrinizde olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Vali Güvenç Karakuyu köyündeki incelemelerinin ardından Suruç’a geçerek kaymakamlığı, İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Amirliği’ni ziyaret etti. Kaymakamlık ziyaretinde ilçeye yeni atanan Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi’ye yeni görevinde başarılar diledi.

İncelemeleri sırasında Vali Celalettin Güvenç’e Şanlıurfa Milletvekili Abdülkerim Gök’ün yanı sıra; İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Yavuz, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Uslu, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Selman Kömürcü ve ilgili daire amirleri eşlik etti.
Kaynak: İHA