En Fazla Atık Pili Toplayan Camilere Ödül

BURDUR - Burdur'da en fazla atık toplayan camilerin imamlarına dizüstü bilgisayar verildi.

Burdur Belediyesi ve Burdur Müftülüğü tarafından düzenlenen Atık Pil Toplama Kampanyası'na katılan camilerden Merkez Yeni Pazar Camisinde 20,5 kilogram, Gazi Camisinde 18,80 kilogram, Stad Camisinde ise 16 klilogram atık pil toplandı.

Burdur Belediyesi'nde düzenlenen törende, cami imamlarına topladıkları atık piller dolayısıyla Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya tarafından birer dizüstü bilgisayar hediye edildi.

Törende konuşan Akkaya, kampanyaya duyarlılık gösteren din görevlilerine ve vatandaşlara teşekkür ederek, Ekim ve Nisan ayları arasında da okullarda Atık Pil Toplama Kampanyası düzenleyeceklerini kaydetti.

İl Müftüsü Osman Artan ise çöpe atılan pillerin içerisinde bulunan kimyasallar ve ağır metallerin zamanla toprağa ve içme suyuna karışarak çevreye büyük zararlar verdiğini söyledi.

Pillerin içerisinde geri kazanımı mümkün çeşitli metallerin de olduğunu ifade eden Osman Artan, "Yani aslında pil, geri kazanılabilen bir tüketim ürünüdür. Çöp yerine atık pil kutularına attığımız piller, yeniden işlenerek çatal bıçaktan saate, cep telefonundan kaleme kadar birçok ürünün hammaddesi olarak kullanılmaktadır" dedi.

Kaynak: AA