Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Arıcı'dan Açıklama

BİTLİS - Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Nemrut Krater Gölü'nün, ulaşımın kolaylaştırılmasıyla Türkiye'nin önemli destinasyonlarından biri olacağını bildirdi.

Gölde incelemelerde bulunan Arıcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, sit alanında yer aldığı için Nemrut ile ilgili projelerin kurullardan geri döndüğünü ancak buraya ulaşımın, doğayı bozmayacak şekilde sağlanması gerektiğini söyledi.

Nemrut Krater Gölü'ne ilk kez çıktığını dile getiren Arıcı, şöyle konuştu:

"Nemrut Kalderası girişine kadar çok güzel bir yol yapılıyor. Bu yol, gelen misafirlerin ve turistlerin buraya ulaşması için önemli. Kışın burası çok kar aldığı için dağın eteğinde kayak sporu yapılıyor. Bu nedenle yolun bitirilmesi gerekiyor. Kaldera girişinden göle ulaşmak çok zor. Burayı turizme açmamız gerekiyor. Burası sit alanı olduğu için yapılan projeler kurullardan geri dönmüş. Kurullarla görüşerek buranın ulaşımını kolaylaştırmamız gerekiyor. Ulaşımın kolaylaştırılmasıyla Nemrut Krater Gölü, Türkiye'nin önemli destinasyonlarından biri olacak. Van'a ve Muş'a ve bu bölgeye havaalanları ile duble yollar yapıldı. Altyapımız var."

Betonlaşmaya izin vermeden kaldera içinde ahşaptan yüksek olmayan günübirlik alanlar yapılması gerektiğini anlatan Arıcı, insanların ihtiyaçlarını karşılayabileceği, gününü geçirebileceği ve aktivitelerini gerçekleştirebileceği yerler inşa edilmesine ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

Bitlis'teki tarihi binaları gördüğünü kaydeden Arıcı, bunların onarımı ve restorasyonu için Bakanlık olarak vatandaşlara yaklaşık yüzde 40 destek sunduklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA