Kadıköy Belediyesi Çocuk Etüt Merkezi Öğrencilerinin Başarısı

İSTANBUL - Kadıköy Belediyesi'nin ilk ve ortaokul öğrencilerini sınavlara hazırlamak için açtığı çocuk etüt merkezlerine devam eden öğrencilerden 47'si Anadolu ve meslek liselerini kazandı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, dershaneye gitme imkanı bulamayan Kadıköylü çocukların eğitim gördüğü çocuk etüt merkezlerinin 8.sınıf öğrencileri bu yıl SBS sınavından başarıyla çıktı.

SBS yerleştirmelerinde başarılı olarak çeşitli Anadolu ve Meslek liselerine girmeye hak kazanan 47 öğrenci, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk ile bir araya geldi.

Öztürk, başarılı öğrencileri tek tek kutlayarak, müzik çalar hediye etti. Öztürk, öğrencilerden daha çok kitap okumalarını, spor yapmalarını ve seçtikleri mesleği en iyi şekilde yapmaya çalışmalarını istedi.

Kendisinin de çok zor şartlarda okuduğunu belirten Öztürk, günümüz çocuklarının kendi dönemlerine göre daha iyi imkanlara sahip olduğunu kaydetti.

Öztürk, belediyenin 4 ayrı merkezde açtığı çocuk etüt merkezlerinde, matematik, ingilizce, fen, sosyal bilgiler, Türkçe derslerinin yanı sıra bilgisayar eğitimlerinin de bulunduğunu anlatan Öztürk, merkezlerde 8. sınıflara özel SBS destekleme çalışmalarının yapıldığını aktardı.

Kaynak: AA