Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nin Kalkınmasına Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Kongo Demokratik Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na bağlı STK’ları, Özel Sektörü ve Kamu Sektörünü Destekleme Bürosu’na çeşitli büro ekipmanı ve bilgisayar desteği verildi.

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nin Kalkınmasına Destek
Orta Afrika’nın en kalabalık ve büyük ülkesi olan Kongo Demokratik Cumhuriyeti, aynı zamanda Afrika kıtasının da en yoksul halkını barındırıyor. Uzun süren savaş ve çatışmalarda beş milyona yakın insanın hayatını kaydettiği Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde 2003 yılında sona eren savaşın ardından yaraların sarılması için yoğun çaba sarf ediliyor.

Bu kapsamda faaliyet gösterdiği ülkelerde gerçekleştirdiği projelerle bölge halkına hizmet veren TİKA, Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde savaş yaralarının daha hızlı biçimde kapanması ve mağdurların daha iyi yaşam koşullarına kavuşabilmesi için devlet kurumlarını destekleyerek kurumsal kapasitelerin artırılmasına yönelik çalışmalar yapıyor. Bu çerçevede TİKA tarafından, Kongo Demokratik Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na bağlı STK’ları, Özel Sektörü ve Kamu Sektörünü Destekleme Bürosu’nda kullanılmak üzere temin edilen çeşitli büro ekipmanı ve bilgisayarların teslimi düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

TİKA tarafından temin edilen malzemeler düzenlenen törende, Türkiye Cumhuriyeti Kinşasa Büyükelçisi Bekir Uysal tarafından Kongo Demokratik Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Modeste Bahati Lukwebo'ya teslim edildi. Türkiye’ye yaptığı anlamlı yardımdan dolayı teşekkür eden Kongo Demokratik Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Modeste Bahati Lukwebo, Türkiye gibi dost ülkelerin destekleriyle Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nin daha katılımcı bir kalkınmaya sahne olacağını ve toplumun en yoksul kesimlerinin de bu kalkınmadan yararlanacağını ifade etti

Kaynak: İHA