Elinde Patlayan Torpil Nedeniyle Gözünü Kaybetme Tehlikesi Yaşıyor

KONYA - Çumra ilçesinde, elindeki torpilin patlaması sonucu yaralanan 10 yaşındaki Huriye Korkmaz'ın sol gözünde büyük oranda görme kaybı oluştu.

Babaannesi ve dedesiyle yaşayan Huriye Korkmaz'ın,elinde tuttuğu torpil patladı. Gözünden yaralanan kız çocuğunun gözüne, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde müdahale edildi. Yapılan tedavi, çocuğun sol gözünde büyük oranda görme kaybı oluşmasını önleyemedi.

SÜ Tıp Fakültesi Göz Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Banu Bozkurt, Huriye Korkmaz'ın hastaneye getirildiğinde sol gözünde korneanın parçalanmış ve göz sıvısının boşalmış olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Kızımızı ilk tedavisinin ardından şimdilik taburcu ettik. Yaralanması son derece ağır olan hastanın şu an sol gözü çok az ışık görüyor. Huriye, bundan sonra bir kaç operasyon daha geçirecek. Operasyonların sonunda eğer bir düzelme olmazsa göz nakli yapılabilir. Bu tür patlayıcı maddelerin çocuklar tarafından bilinçsizce, eğlence amaçlı kullanılmasının önlenmesi ve ailelerin bu konuda bilinçlendirilmesi son derece önemli. Bu maddelerin satışında yapılan kısıtlamalara ve denetlemelere rağmen ne yazık ki çocuklar hala çok ucuz fiyatlarla bu maddelere rahatlıkla ulaşabiliyor. Aileler, çocuklarının kendilerine ve diğer çocuklara verebileceği zararları çoğu zaman görmezden gelerek, maalesef bu patlayıcıları masum bir eğlence aracı olarak kabul ediyor."

Babaanne Huriye Korkmaz ise annesini yıllar önce kaybeden torununa kendisinin baktığını, torununun gözünü yaralanmış halde görünce çok korktuğunu ifade etti.

Dede Ahmet Korkmaz da torununun, arkadaşının elindeki torpile bakmak isterken başına gelen bu durumu başka çocukların yaşamaması için yetkililerin patlayıcı maddelere karşı önlem alması gerektiğini vurguladı.

Kaynak: AA