Motosiklet Tutkunları Suluova'da Bir Araya Geldi

AMASYA - Suluova Belediyesi Yedikır Sosyal Tesislerinde Motosiklet Festivali gerçekleştirildi.

Festivale, Amasya, Samsun, Çorum, Sivas, Tokat, Ordu ve Yozgat illerinden yaklaşık 300 kadar motosiklet tutkunu 150 motosikletle katıldı.

Amasya Şehzadeler Motosiklet Kulübü Başkanı Mustafa Özgen, Amasya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan 7 kişilik tertip komitesi tarafından organize edilen festivalinin Amasya Valiliğinin izni ve Amasya Belediyesi ile Suluova Belediyesinin katkılarıyla yapıldığını belirtti.

Özgen, "Festival şeklinde düzenlenen bu etkinlik aynı zamanda bir eğitim toplantısıdır. Dünya üzerinde bulunan motosiklet kullanıcılarının birlik, beraberlik ve kaynaşmalarını temin etmek, motosiklet kullanımını teşvik ederek yayılmasını sağlamak ve aynı zamanda festival şeklinde değişik bölgelerde çeşitli etkinlikler düzenleyerek o bölgelerin tanıtımını yaparak turizmden pay almalarına katkı sağlamak için bu organizasyonları yapmaktayız. Motosiklet kullanımı bir yaşam şeklidir. Aynı zamanda şehir trafiğine çözüm olup asla park sorunu yaşamazsınız. Hayatı kolaylaştırır ve motosiklet kullanan kişiler daha mutlu bir yaşam sürerler. Destek veren Valiliğimize ve Belediyelerimize teşekkür ederiz" dedi.

Suluova Belediye Başkanı Mahmut Boz ise motosiklet sevdalılarını Suluova'da ağırlamaktan çok memnun kaldıklarını ifade ederek "Motosiklet ve motor tutkusu insanlarda olan bir tutku. Bu gibi etkinlikler bu tutkunun sosyalleşerek ve eğitim alarak insanlara zarar değil faydalı hale getirilmesini sağlayan organizasyonlardır. Ülkemizin değişik bölgelerinden buraya gelen motosiklet gönüllülerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Motosikletler hakkında bilgi alarak motosiklete binip fotoğraf çektiren Boz, "Suluova Yedikır Tesislerimiz piknik, sosyal ve sportif alanlarıyla ülkemizin birçok bölgelerinden insanlarımızın rağbet gösterdiği bir doğa harikası mesire alanıdır. Doğaya zarar vermeden insanların sosyalleşmesine ve eğitimine önem verilerek yapılacak her türlü etkinliklere kapımız açıktır" ifadelerini kullandı.

Festival kapsamında ilçe içinde kortej geçişi düzenleyen motosiklet tutkunları daha sonra Yedikır Sosyal Tesislerinde kamp kurdu. Yemek ve müzik programlarının yanı sıra en yavaş motosiklet kullanan sürücü yarışması,yumurta yarışı ve halat çekme yarışı gibi etkinlikler düzenlendi.

Kaynak: AA