Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Etkinlikleri

ESKİŞEHİR - Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında Atlı Okçuluk ve Geleneksel Savaş Sanatları Gösterisi yapıldı.

Sazova Vali Sami Sönmez Spor Kompleksi'nde gerçekleştirilen programda konuşan Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Başkentlik kapsamında düzenlenen etkinlikler kapsamında geleneksel sporlara bir farkındalık oluşturmak için bu işe gönül veren insanları kente davet ettiklerini söyledi.

İlerleyen dönemlerde de güreş, cirit gibi etkinlikler düzenleneceğini vurgulayan Tuna, "Amacımız yine Türk Dünyası ile aramızdaki gönül köprülerini kuvvetleştirmek, muhabbetimizi artırmaktır. Türk Dünyası etkinliklerimiz devam edecek" dedi.

Konuşmanın ardından Ukrayna, Polonya, Moğolistan, İran ile İstanbul, Ankara ve Kayseri'den gelen yaklaşık 30 atlı gösterici, hedefleri vurmak için birbirleriyle yarıştı. Göstericilerin at üzerindeki hareketleri ve belirlenen hedefleri okla vurması seyirciler tarafından dakikalarca alkışlandı. Etkinlikte, Hilal-i Rü-yi Zemin grubu da gösteri sundu.

Kılıç ve kargı gösterileriyle devam eden etkinlik, geçit töreniyle sona erdi.

Programda, atlı okçuluk gösterilerinde Türkiye adına yer alan Cemal Hünal, Vali Tuna'ya yay takımı hediye etti.

Kaynak: AA