Adana'ya Srebrenitsa Kurbanları İçin Anıt Yapılması Talebi

ADANA - Adana Balkan Boşnak Türkleri Dostluk ve Kültür Derneği Gençlik Kolları Başkanı Mahmut Can İnip, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'tan Srebrenitsa kurbanları için kente anıt yapılması konusunda yardım istedi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, İnip, dernek üyeleriyle Vali Coş'u ziyaretinde, Srebrenitsa'da Sırplar tarafından 11 Temmuz 1995'te katledilen 8 bin 372 Müslüman için Adana'da "Srebrenitsa Katliamı Şehitleri Anıt Ormanı" yaptıklarını ve Coş'a bu konuda göstermiş olduğu destekten ötürü teşekkür ettiklerini belirtti.

İnip ayrıca, Srebrenitsa şehitleri için Adana'da anıt yapmak istediklerini ifade ederek, bu konuda Vali Coş'tan yardım talep etti.

Vali Coş ise Avrupa'nın göbeğinde 6 Nisan 1992'de başlayıp 15 Aralık 1995'te biten ve 4 yıla yakın süre, Müslümanlara karşı Sırplar tarafından uygulanan soykırımı unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını dile getirerek, "Başta 19 Ekim 2003'de vefat eden Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzetbegovic olmak üzere Bosna'da şehit olan tüm kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. 'Srebrenitsa Şehitler Anıtı' için yapılacak her türlü çalışmaya destek vereceğiz" dedi.

Kaynak: AA