Selçuklu’dan Keçiören ve Odunpazarı’na Kültür Gezisi

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi, Ankara ve Eskişehir’e “Kültür Gezileri” düzenliyor.

Selçuklu’dan Keçiören ve Odunpazarı’na Kültür Gezisi
Selçuklu Belediyesi, kültür gezileri kapsamında Ankara Keçiören ve Eskişehir Odunpazarı ilçeleri arasında kültür köprüsü kuruyor. Selçuklu Belediyesi ile Keçiören ve Odunpazarı Belediyeleri arasında gerçekleştirilen protokol kapsamında, hafta içi her gün gerçekleşen, “Kültür Gezileri”ne 45’er kişiden oluşan iki mahalle katılıyor. İki ay boyunca sürecek gezilerde, Selçuklu Belediyesi tarafından mahallelerinden otobüsle alınanlar tren garından Yüksek Hızlı Trene (YHT) binerek Ankara ve Eskişehir’e götürülüyor. Profesyonel rehberler tarafından karşılanan grup şehir turunun ardından yine Konya’ya dönüyor ve evlerine kadar bırakılıyor.

Düzenlenen “Kültür Gezileri” kapsamında, Ankara turunda Anıtkabir, Hacı Bayram Veli Türbesi, Keçiören Estergon Kalesi ve Keçiören Akvaryum Su Dünyası ziyaret ediliyor. Ziyaretçiler, gezinin sonunda Keçiören Teleferiği ile Keçiören’i kuşbakışı izleyerek keyifli bir yolculuk geçiriyor. Gezinin Eskişehir ayağında ise Odunpazarı Belediyesi’ne ait Tarihi Odunpazarı Evleri, Atlıhan El Sanatları Çarşısı, Arasta Cam, Çini ve Seramik Çarşısı, Lületaşı Müzesi, Cam Sanatları Atölyeleri ve Kurşunlu Camisi-Külliyesi ziyaret ediliyor.

“Kültür Gezileri” ile Ankara turuna katılan Selçuklu ilçesine bağlı Kaşgarlı Mahmut Mahallesi sakinleri adına konuşan mahalle muhtarı Mustafa Oruç, “Selçuklu Belediyesi’ne ve özellikle belediye başkanımız Sayın Uğur İbrahim Altay’a düzenledikleri bu güzel geziden dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

Geziye katılanlarda memnuniyetlerini dile getirerek, organizasyonun her yönüyle başarılı olduğunu ve hiç bir aksama olmadan geziyi sonlandırdıklarını söylediler.
Kaynak: İHA