Bitlis’te ‘aile Okulu Projesi’ Hayata Geçiriliyor

Bitlis Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün bünyesinde Bitlis Valiliği’nin proje süpervizörlüğünde başlatılan ‘Aile Okulu’ projesi hayata geçiriliyor.

Bitlis’te ‘aile Okulu Projesi’ Hayata Geçiriliyor
İl müdürlüğündeki toplantı salonunda gerçekleşen eğitime fon sağlayıcı olarak bir özel şirket ile İl Özel İdaresi destek oluyor. Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Sosyal Hizmet Uzmanı ve Proje Koordinatörü İbrahim Kaya, bu projenin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün bir projesi olduğunu ifade etti.

Kaya, “Bu proje aynı zamanda Bitlis Valiliği’nin süpervizörlüğünde yürütülmektedir. Proje dört farklı etaptan oluşuyor ve bir yıl sürüyor. Projedeki hedefimiz ise 100 çifte ulaşmayı hedefliyoruz. Bu çiftlerimize yönelik toplamda 7 eğitimimiz ve 30 faaliyetimiz olacak. Bugün çatışma, öfke kontrolü ve empati üzerine eğitimler verildi.

Bu eğitimlerden sonra aile destek birimini kuracağız. Bu birim sayesinde kayıt yaptıran bütün ailelerimizin bireysel veya yaşadıkları diğer sorunlarda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak Bitlis Valiliği’nin süpervizörlüğünde hizmet sunuyoruz. Ayrıca ailelerin bütün problemlerinde ailelerle birlikte çözüm üretmeye çalışacağız. Tabi ki ailelerin istekleri dahilinde harekete geçiyoruz. Aileler kurumuza gelemiyorsa Aile Destek Birimi’ne telefon açmaları bile yeterli olacaktır. Bundan dolayı bizler hemen harekete geçerek bir psikolog, bir sosyal hizmet uzmanı ile birlikte aile ile görüşülür, aile kabul ettiği takdirde her şekilde yardımcı olunur” diye konuştu.

Eğitim veren klinik psikologu Ural Nadir ise, genellikle aile danışmanlığı alanında çalıştıklarını ve sorunları profesyonel şekilde çözmeye çalıştıklarını belirtti.

Bunun yanı sıra ailelere eğitimler verdiklerini dile getiren Nadir, "Burada yaptığımız gibi ailelere aile içi iletişim, öfke, öfke kontrolü, empati, çatışma ve çözme konularında sunumlar yaparak, eğitimler veriyoruz. Ailelerin bu eğitimlere katılmaları sevindirici. Çünkü son zamanlarda bakanlığımızın boşanma sayısının düşürülmesi ve boşanmalara karşı çeşitli çalışmalar yürütüyor. Kadın ve erkekleri güçlendirirsek, daha güçlü aileler ve o ailelerde yetişen sağlıklı çocuklar olduğunu görüyoruz. Katılanlar, daha güçlü bir aile ve toplum için bize çok önemli bir veri sunuyor" diye konuştu.

Kaynak: İHA