Sınavsız Öğrenci Alan Okullara Kayıtlar 29 Ağustos’ta Sona Erecek

SBS sonuçlarına göre bir ortaöğretim kurumuna yerleşemeyen öğrencilerin, 12 Ağustos’ta sınavsız öğrenci alan okullara elektronik ortamda başlayan kayıt başvuruları 29 Ağustos’ta tamamlanacak.

Sakarya’da yaklaşık 5 bin öğrenciyi kapsayan başvuruların yerleştirme sonuçları 2 Eylül’de açıklanacak. Öğrencilerin okullara kesin kayıtları ise 02-13 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek.
2013-2014 eğitim-öğretim yılında sınavsız öğrenci alan meslek liseleri, çok programlı lise, bünyesinde genel lise bulunan okullar ile imam hatip liselerinin 9’uncu sınıflarına öğrenci kayıtları, e-Kayıt sistemi ile elektronik ortamda gerçekleştirilecek. Adaylar e-okul sistemi üzerinden yapacakları kayıtlarda bölge sınırlaması olmaksızın 10 okul tercihinde bulunabilecekler.

Sınavsız öğrenci alan liselere; ortaokulların 8’inci sınıfını tamamlayan, daha önceki öğretim yıllarında tamamlamış ve herhangi bir ortaöğretim kurumunda kaydı olmayanlar ile örgün ortaöğretim kurumlarına kayıt-kabul şartlarını taşıyanlar başvurabilecek. Öğrencilerin tercih başvuruları tamamlandıktan sonra sonuçlar 2 Eylül 2013 tarihinde https://www.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilecek. İlan edilen sonuçlara göre kesin kayıt işlemleri okul müdürlüklerince 02-13 Eylül 2013 tarihleri arasında yapılacak.

Sakarya’da sınavsız öğrenci alan liseler şöyle: “Adapazarı Anadolu İmam Hatip Lisesi, Adapazarı Prof. Dr. Tansu Çiller Ticaret Meslek Lisesi, Adapazarı SATSO Ticaret Meslek Lisesi, Adapazarı Fatih Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Adapazarı İMKB Mehmet Akif Ersoy Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Adapazarı Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Sakarya Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Akyazı Anadolu İmam Hatip Lisesi, Akyazı Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Akyazı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Akyazı Dokurcun Çok Programlı Lisesi, Akyazı İSMONT Halil Bildirici Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Akyazı Ticaret Meslek Lisesi, Arifiye İmam Hatip Lisesi, Arifiye Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Arifiye Ümit Erdal Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Erenler İmam Hatip Lisesi, Erenler Yunus Çiloğlu Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Erenler Yunus Emre Çok Programlı Lisesi, Ferizli İmam Hatip Lisesi, Ferizli Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Ferizli Recepbey Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Geyve Anadolu İmam Hatip Lisesi, Geyve Teknik Lise ve Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi, Hendek Anadolu İmam Hatip Lisesi, Hendek Anadolu Kalkınma Vakfı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Hendek Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Hendek Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Hendek Ticaret Meslek Lisesi, Hendek Yeşilyurt Çok Programlı Lisesi, Karapürçek Mehmet Akif Ersoy Çok Programlı Lisesi, Karasu Anadolu İmam Hatip Lisesi, Karasu Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Karasu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Kaynarca Anadolu İmam Hatip Lisesi, Kaynarca Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Kocaali Abidin Serhoş Çok Programlı Lisesi, Kocaali Anadolu İmam Hatip Lisesi, Pamukova Anadolu İmam Hatip Lisesi, Pamukova Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Sapanca Anadolu Teknik Lisesi, Teknik Lise, Meslekî ve Teknik Eğitim Merkezi, Sapanca İmam Hatip Lisesi, Serdivan İmam Hatip Lisesi, Serdivan Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Serdivan Ticaret Meslek Lisesi, Söğütlü Çok Programlı Lisesi, Taraklı Çok Programlı Lisesi.”
Kaynak: İHA