Erdemli’de Kur’an Ziyafeti

İçel'in Erdemli ilçesinde müftülük tarafından Sarıkaya Köyü futbol sahasında “Kur’an Ziyafeti” programı düzenlendi.

Erdemli’de Kur’an Ziyafeti
Programı binlerce vatandaş izledi.
Programın açılışında bir konuşma yapan Erdemli İlçe Müftüsü Mahmut Sami Türkmenoğlu, “Ramazan sonrasında Yaz Kur’an Kurslarımızın final programı olarak Toroslar’ın zirvesinde sizlerle bir Kur’an sofrasında buluşalım diye arzu ettik, sizlerde bizi bu güzel programda yalnız bırakmadınız. Rabbim hepinizden razı olsun” dedi.

Kur’an okunulan yere meleklerin rahmetle indiğini ifade eden Türkmenoğlu, “Şuanda 17 yatılı yaz Kur’an kursuyla hizmet veren Erdemli Müftülüğü sizlerinde desteği ile bu güzel Kur’an hizmetini daha ileriye götürme aşamasında daha büyük çaba ve gayret içerisinde olacaktır. Yaz Kur’an kurslarını bu şekilde organize eden yatılı olarak devam ettiren başka bir il ve ilçe müftülüğü yok. Erdemli’de bin 100 öğrencimiz yatılı olarak Kur’an kurslarımızda sizlerin desteği ile yaklaşık 2 aydır eğitim öğretime devam ediyor. Ayrıca camilerimizde 7 bine yakın kayıtlı öğrencimiz Kur’an öğreniyor. Bunlar sizin başarınız. Rabbim Kur’an yolunda olmayı Kur’an’a hizmet etmeyi, Kur’an yolunda ayağı tozlanmayı hepimize nasip eylesin” diye konuştu.

Türkmenoğlu, etkinliğe gösterilen ilgi için vatandaşlara, destek veren kurum ve kuruluşlara da teşekkür etti. Gecede İçel Milletvekili Nebi Bozkurt ile Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’da birer konuşma yaparak Kur’an öğrenmenin önemine dikkat çektiler.

Programda Erdemli Merkez Cami İmam Hatibi Muhammet Borcaktepe, 2013 yılı Kur’an’ı güzel okuma birincisi Yaşar Çuhadar, 2010 yılı Kur’an’ı güzel okuma birincisi Ali Tel Kur’an tilaveti ile dinleyenleri mest ettiler.

Etkinlikte Diyanet İşleri Başkanlığı Tasavvuf Musikisi Korosu Solistlerinden Ömer Faruk Güney ile Hasan Küçük’te sahne aldı.
Kaynak: İHA